Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρωταγωνιστής να γίνει ο λαός

Συνάντηση με τους εργαζόμενους στο Δήμο του Ταύρου, είχαν χτες οι υποψήφιοι βουλευτές στη Β' Περιφέρεια της Αθήνας Χριστίνα Τσεντούρου, Βασίλης Δημόπουλος και Μίλτος Βακαλόπουλος

Η άμυνα και η αντίσταση είναι σήμερα παθητικές αντιδράσεις. Ο εργαζόμενος ο αριστερός, ο κάθε προοδευτικός άνθρωπος πρέπει να περάσει στην αντεπίθεση. Πρέπει να δώσει τη μάχη μέσα στο μαζικό κίνημα, να διεκδικήσει και να απαιτήσει. Πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην επίθεση των μονοπωλίων ενάντια στις κοινωνικές κατακτήσεις των εργαζομένων. Η θέση των εργαζομένων, πρέπει να είναι επιθετική απέναντι στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, που επιβάλλουν το μεγάλο κεφάλαιο και οι ντιρεκτίβες της ΕΕ. Μια πολιτική που έχει οδηγήσει στη συρρίκνωση του εθνικού πλούτου της χώρας και στην καταπάτηση των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Τα παραπάνω επισήμαναν κατά τη διάρκεια της χτεσινής τους συνάντησης με τους εργαζόμενους στο Δήμο Ταύρου, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στη Β Περιφέρεια της Αθήνας Βασίλης Δημόπουλος,Χριστίνα Τσεντούρου και Μίλτος Βακαλόπουλος.Ηταν μια πολιτική επισήμανση, που έδωσαν οι υποψήφιοι βουλευτές, προκειμένου να απαντήσουν στο ερώτημα των εργαζομένων για το σύνθημα που υιοθέτησε το ΚΚΕ σ' αυτές τις εκλογές.

Είπαμε "όχι" στις ιδιωτικοποιήσεις.

Ζωντανές συζητήσεις, έντονος προβληματισμός αλλά συνάμα και δημιουργικός διάλογος, ήταν τα βασικά στοιχεία που συνέθεσαν τη χτεσινή συνάντηση - συζήτηση. Και φάνηκε ότι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν κατανοήσει και έχουν "βιώσει" στο πετσί τους, την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση. Ο Β. Δημόπουλος παίρνοντας τον λόγο τόνισε ότι οι ιδιώτες έχουν εισβάλει για τα καλά στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αποτέλεσμα ζωτικές της μονάδες να περνάνε στα χέρια τους. Παράλληλα επισήμανε ότι ήδη οι σκέψεις για άρση της μονιμότητας στο δημόσιο μέρα με τη μέρα μεγαλώνουν. Το ΚΚΕ, υπογράμμισε, ήταν αυτό που πήρε αντίθετη θέση στις ιδιωτικοποιήσεις και στην αποσάθρωση της βιομηχανικής παραγωγής της χώρας. Ηταν το μόνο κόμμα που καταψήφισε όλα τα αντιλαϊκά νομοσχέδια και στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων. Ηταν το μόνο κόμμα που καταψήφισε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και "Για το δικό σας καλό πρέπει να σταθείτε δίπλα στο ΚΚΕ. Να δημιουργήσουμε μαζί ένα δυνατό μέτωπο, μια ισχυρή φωνή αντίστασης".

Μπορούμε να βγούμε από το τέλμα

Απαντώντας σε ερώτηση εργαζομένου: "Πώς θα μειωθούν τα ελλείμματα και ο πληθωρισμός, αν δε γίνουν περικοπές", η Χρ. Τσεντούρου τόνισε: "Με τη στήριξη και την προστασία της παραγωγής. Με καινούριες θέσεις εργασίας, βάζοντας φρένο στην ασυδοσία του κεφαλαίου". Δε γίνεται, συνέχισε, το 66% των φόρων να το πληρώνουν οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι. Ο Μ. Βακαλόπουλος τόνισε ότι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό. Η εναλλαγή των κομμάτων του δικομματισμού στην εξουσία και οι συνεργασίες, κατέληξε, θα είναι προς όφελος των μονοπωλίων.

Κλείνοντας οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ έστειλαν το μήνυμα: "Θέλουμε ψήφους συνειδητούς. Μετά τις εκλογές θέλουμε τον λαό πρωταγωνιστή στους αγώνες του μαζικού κινήματος και όχι θεατή".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να πάμε στην κάλπη θυμωμένοι! (2007-09-08 00:00:00.0)
Στερνό αντίο στον ασυμβίβαστο αγωνιστή της ειρήνης (2006-09-29 00:00:00.0)
Κοινωνικό δικαίωμα και υποχρέωση του κράτους η Υγεία (2003-09-12 00:00:00.0)
Αναγκαία η ενίσχυση της ταξικής γραμμής (2003-04-10 00:00:00.0)
Να βάλουμε φραγμό στην πολιτική τους! (1998-09-18 00:00:00.0)
Να βάλουμε φραγμό σ' αυτή την πολιτική! (1998-09-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ