Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στερνό αντίο στον ασυμβίβαστο αγωνιστή της ειρήνης

Κηδεύτηκε χτες το απόγευμα στο Νεκροταφείο Μενιδίου ο σύντροφος και μεγάλος αγωνιστής της ειρήνης, Θανάσης Φίλιας. Στο πλευρό του σ' αυτό το ύστατο χαίρε, παραβρέθηκαν δεκάδες φίλοι, σύντροφοι και συναγωνιστές του, μεταξύ των οποίων και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου, ο Γιώργης Μωραΐτης, πρόεδρος της ΠΟΑΟ και συγκρατούμενός του επί χούντας στις φυλακές Χαλκίδας και ο Μπάμπης Φίτσος, από την Ενωση «Διαμαντής» και το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ Πεύκης.

«Ο Θανάσης Φίλιας είχε συνεχή κι ασυμβίβαστη αντιδικτατορική δράση και στη φυλάκισή του από τη χούντα στάθηκε όρθιος και αγέρωχος όπως όλοι οι κομμουνιστές», είπε η Χριστίνα Τσεντούρου, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, αποχαιρετώντας το σύντροφο Θανάση. Ο Γρηγόρης Πετρόπουλος, γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, τόνισε: «Υπερασπίστηκε την ύπαρξη και τα αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά της ΕΕΔΥΕ και στάθηκε στην πρώτη γραμμή του φιλειρηνικού κινήματος». Μιλώντας εκ μέρους του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων, ο Μάκης Παπαδόπουλος υπογράμμισε: «Θα θυμούμαστε και θα τιμάμε πάντα έναν άνθρωπο που τίμησε στο έπαρκο την επιστημονική του ιδιότητα». Σύντομος χαιρετισμός διαβάστηκε και από την ΚΟΒ Εξαρχείων.

  • Ο Σπ. Χαλβατζής, μιλώντας σε εκδήλωση του ΤΕΕ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον αδόκητο θάνατο του Θ. Φίλια: «Θα σας κάνω μια ενημέρωση που είναι θλιβερή, είπε. Ενας σύντροφός μας έφυγε χτες, ο σύντροφός μας μηχανικός Θανάσης Φίλιας, ο οποίος ήταν και Δημοτικός Σύμβουλος. Επειδή βρισκόμαστε στο δικό του το σπίτι θέλουμε να εκφράσουμε ως "ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ" τη βαθιά μας θλίψη γιατί χάσαμε έναν τίμιο άνθρωπο, έναν καλό συνεργάτη, έναν αξιόλογο μηχανικό, έναν άνθρωπο που είχε πολύ μεγάλη κοινωνική προσφορά».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ