Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Τριήμερος εφιάλτης πλημμύρας

Πολλές ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και γεωργικές καλλιέργειες προκάλεσαν οι πλημμύρες, που σημειώθηκαν το τελευταίο τριήμερο στο Νομό Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνοντας ότι είναι εντελώς ανεπαρκής η αντιπλημμυρική της θωράκιση, εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθούν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και οι εκπρόσωποί τους στην Αυτοδιοίκηση. Στον οικισμό «Αγία Αναστασία» του Δήμου Βασιλικών, τα νερά από το βουνό μετέτρεψαν τους δρόμους σε χειμάρρους και ξεχείλισαν τα φρεάτια, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν 18 σπίτια. Μέσα σε λίγα λεπτά, τόνοι νερού γέμισαν τους δρόμους του οικισμού, παρασύροντας στο πέρασμά τους μέχρι και αυτοκίνητα.

Η καταστροφή είναι μεγάλη και με σκούπες στα χέρια οι κάτοικοι της Αγίας Αναστασίας προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα νερά από τα σπίτια τους και να σώσουν μέχρι και την τελευταία στιγμή ό,τι μπορούσαν. Αντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με αντλίες προσπαθούσαν να βγάλουν το νερό από τα υπόγεια και τα σπίτια, ενώ την ίδια στιγμή εκσκαφείς καθάριζαν τα βουλωμένα φρεάτια στους δρόμους.

Επίσης από την καταρρακτώδη βροχή πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια στο γειτονικό Δήμο Ανθεμούντα, στα όρια των Νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής και χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική. Ακόμη, στη Μικρή Βόλβη του Δήμου Ρεντίνας Θεσσαλονίκης από τα νερά της βροχής και τις λάσπες πλημμύρισαν δρόμοι, στην Αρναία Χαλκιδικής έσπασε αγωγός όμβριων υδάτων με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, καταστήματα και αποθήκες. Ο εφιάλτης της πλημμύρας επανήλθε δηλαδή στη Χαλκιδική, όπου οι κάτοικοι ανησυχούν και ιδιαίτερα όσοι βρίσκονται στις περιοχές κοντά στο δάσος της Κασσάνδρειας που κάηκε το καλοκαίρι. Εξαιτίας της έντονης νεροποντής πλημμύρισαν αγροτικές εκτάσεις στην περιοχή του Αγίου Μάμαντα. Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις όμως προκλήθηκαν ζημιές και σε αγροτικές καλλιέργειες, κυρίως σε αμπέλια, βαμβάκια και οπωροκηπευτικά, σε περιοχές των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη (2018-08-02 00:00:00.0)
Μεγάλες ζημιές από πλημμύρες (2013-03-12 00:00:00.0)
Προβλήματα στη Θεσσαλία (2012-02-08 00:00:00.0)
Μεγάλες καταστροφές από τις έντονες βροχοπτώσεις (2002-07-30 00:00:00.0)
Και νεκροί (1997-01-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ