Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εμπρηστική η πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Α. Τζέκη στη Βουλή.

Οι πολιτικές επιλογές όλων των κυβερνήσεων, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, και όχι τα ακραία καιρικά φαινόμενα, είναι υπεύθυνες για τις καταστροφές που προκάλεσε η πρόσφατη πυρκαγιά στη Χαλκιδική. Την επισήμανση αυτή έκανε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης, παρεμβαίνοντας στη Βουλή στη συζήτηση σχετικής Επερώτησης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Η πύρινη λαίλαπα, είπε, επιβεβαίωσε ότι και η σημερινή κυβέρνηση αντί να αντιμετωπίζει τα βασικά προβλήματα αναφορικά με την προστασία του δασικού πλούτου της χώρας συνεχίζει την ίδια πολιτική που έχει αποτύχει όπως φαίνεται από τις μεγάλες καταστροφές.

Ο Α. Τζέκης κατήγγειλε ότι οι μέχρι σήμερα κυβερνητικές πολιτικές είναι αυτές που στην ουσία καταστρέφουν τα δάση και οπλίζουν τα χέρια των κάθε είδους εμπρηστών. Δείγμα αυτής της πολιτικής τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ - τόνισε - είναι ο δασοκτόνος νόμος που ψηφίστηκε το 2003, με τον οποίο καταργείται το μαχητό τεκμήριο κυριότητας υπέρ του Δημοσίου, αποχαρακτηρίζοντας έτσι τα μισά περίπου δάση τα οποία παραδόθηκαν στους καταπατητές και την τσιμεντοποίηση. Αυτός ο νόμος, συνέχισε, είναι η κορυφή του παγόβουνου της αντιδασικής πολιτικής, αφού είχε προηγηθεί από το ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τη ΝΔ η αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος και η τροπολογία στο νόμο για το Εθνικό Κτηματολόγιο με την οποία το δημόσιο χαρίζει στους καταπατητές όλες τις εντός σχεδίου δασικές εκτάσεις που έχουν καταπατηθεί και τσιμεντοποιηθεί.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρας παραγνωρίζοντας ότι από κοινού εφαρμόζουν την ίδια δασοκτόνα πολιτική αντιπαρατέθηκαν απλώς για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής της. Μάλιστα, ο υπουργός απέδωσε τις καταστροφές στη Χαλκιδική απλώς και μόνο στα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούσαν στην περιοχή...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ