Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Στον προηγούμενο αιώνα θέλει να μας γυρίσει ο ΣΕΒ

Ο ΣΕΒ επιχειρεί να οδηγήσει τους εργαζόμενους στον προηγούμενο αιώνα, τόνισε ο Γ. Μαυρίκος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τη δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ περί «καρτέλ εργασίας», κοινών συμφερόντων εργαζομένων και εργοδοτών, με παρόντα στη δήλωση και τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ.

Ο υποψήφιος υπερνομάρχης, συγκεκριμένα, σχολίασε ότι «πράγματι, χτες έγινε μια συνάντηση του προεδρείου της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ. Για μας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ πρωτοστατεί, βεβαίως, στις αντεργατικές επιθέσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι στη ΔΕΛΤΑ, στην επιχείρηση που ιδιοκτήτης είναι ο κ. Δασκαλόπουλος, δεν υπάρχει σωματείο. Εχουν απολυθεί τα τελευταία 20 χρόνια πολλοί κομμουνιστές συνδικαλιστές από τη συγκεκριμένη επιχείρηση, που προσπάθησαν κατά διαστήματα να συγκροτήσουν σωματείο και να αναπτύξουν συνδικαλιστική δράση. Εχουμε δικαστήρια μέχρι τον Αρειο Πάγο και πολλά ακόμα που όταν χρειαστεί θα τα δώσουμε εκτεταμένα στη δημοσιότητα».

Και συνέχισε: «Επιχειρεί τώρα, λοιπόν, να σπρώξει τα πράγματα σε ακόμα πιο αντεργατική κατεύθυνση. Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές και ταυτόχρονα υπογραμμίζουμε τις ευθύνες και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που κάθεται κουβεντιάζει και διαπραγματεύεται τέτοιες αντιλήψεις που είναι πέρα για πέρα αναχρονιστικές και επιχειρούν να μας οδηγήσουνε στον προηγούμενο αιώνα, όπου χωρίς δικαιώματα οι εργαζόμενοι δούλευαν από ήλιο σε ήλιο κάτω από τον αφέντη, που εξουσίαζε ακόμη και τη ζωή τους. Για εμάς αυτά έχουν περάσει ανεπιστρεπτί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ