Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Εχουμε το δίκιο με το μέρος μας

Μετά την ομιλία του Γ. Μαυρίκου, το λόγο πήρε ο υποψήφιος νομάρχης Αθήνας της ΝΑΣ, Ηλίας Νικολόπουλος, από το ΔΗΚΚΙ, καθώς και οι υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι, Αλέκος Βερναρδάκης, από την Κομμουνιστική Ανανέωση, και Λάμπρος Βλάχος, από την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών. Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Λίλα Καφαντάρη.

Ο Ηλ. Νικολόπουλος, σημείωσε πως οι Νομαρχίες, με το νέο Κώδικα που ετοιμάζεται, εξελίσσονται ακόμα παραπέρα σε διεκπεραιωτές της κεντρικής πολιτικής, καθώς ασκούν περιπτωσιολογικές αρμοδιότητες που ανήκουν σε διάφορα υπουργεία. Πρόκειται για «αρμοδιότητες που προσθαφαιρούνται από τις Νομαρχίες με αποφάσεις υπουργών», τόνισε και αναφέρθηκε στη σύμπνοια που διέπει όλους τους υπόλοιπους υποψήφιους συνδυασμούς, καθώς αποκρύπτουν τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και των δικαιωμάτων που επίκειται με τη συνταγματική αναθεώρηση, αλλά και το στόχο τους σχετικά με το πώς πρέπει να λειτουργήσει η Αυτοδιοίκηση, δηλαδή με ανταποδοτικότητα και ιδιωτικοποίηση.

Από την πλευρά του ο Αλ. Βερναρδάκης κάλεσε σε συστράτευση για να αλλάξουν τα πράγματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου βλέπουμε να «μεταφέρεται αυτούσιο το κεντρικό πολιτικό σκηνικό της σήψης και της διαφθοράς». Ακόμα παραπέρα - όπως συμπλήρωσε - «η ΤΑ πρωταγωνιστεί στις νεοφιλελεύθερες αναδιαρθρώσεις και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων». «Αγωνιζόμαστε όχι μόνο σήμερα, που βρισκόμαστε σε εκλογικές διαδικασίες, αλλά κάθε μέρα. Εχουμε το δίκιο με το μέρος μας», κατέληξε ο Αλ. Βερναρδάκης, ζητώντας τη στήριξη στο ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ, ως «τη μόνη διέξοδο στην πίεση που δέχονται οι εργαζόμενοι.

Στην προσπάθεια των υπολοίπων υποψηφίων για την Υπερνομαρχία να πείσουν ότι «πρέπει (σ.σ. στη μάχη των εκλογών) να κυριαρχήσουν τα αυτοδιοικητικά κριτήρια και να αποκρύψουν τα μεγάλα σκάνδαλα (όπως το γεγονός ότι ο κατώτατος μισθός ανέρχεται σε 626 ευρώ μεικτά), που δημιουργούν οι πολιτικές των κομμάτων που τους στηρίζουν, αναφέρθηκε ο Λ. Βλάχος. Την ίδια ώρα, όπως συμπλήρωσε, είναι «φανερή η στρατηγική σύμπλευση των υπολοίπων υποψηφίων και των κομμάτων που τους στηρίζουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ