Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
«Ατζέντηδες των επιχειρηματιών Αγραπίδης - Φασούλας»

Χώροι ενδιαίτησης ακατάλληλοι ακόμα και για ποντίκια, χτίσματα εγκαταλειμμένα που από θαύμα δεν έχουν πέσει ακόμα στα κεφάλια των εργαζομένων, στόματα κλεισμένα από φόβο μη «φάνε» δυσμενή μετάθεση, υπηρεσίες - «κλειδιά» όπως πολεοδομία (τμήμα έκδοσης αδειών κλπ.) όπου άνθρωποι... ημετέρων επιχειρηματιών έχουν επιβάλει κλίμα τρομοκρατίας και πάει λέγοντας. Η περιοδεία χτες το πρωί της υποψήφιας δημάρχου Πειραιά Ελπίδας Παντελάκη με το ψηφοδέλτιο «Πειραιάς Αναγέννηση» στο αμαξοστάσιο του Δήμου Πειραιά στην περιοχή Ρετσίνα και σε υπηρεσίες «έβγαλε ψωμί». Ο σημερινός δήμαρχος της ΝΔ Χρ. Αγραπίδης και ο προηγούμενος του ΠΑΣΟΚ Στ. Λογοθέτης χαρακτηρίζονται από τους εργαζόμενους ως «ο ένας χειρότερος από τον άλλον»...

Η περιοδεία ξεκίνησε από το αμαξοστάσιο απορριμματοφόρων και μηχανημάτων. Οι εγκαταστάσεις του στέκουν εκεί από το 1890. Μούχλα, βρώμα και δυσωδία στους χώρους των εργαζομένων, ενώ από τα ταβάνια έχουν ξεκολλήσει τεράστια κομμάτια μπετόν και φαίνονται τα σιδερένια πλέγματα! Η Ελ. Παντελάκη συνομίλησε με οδηγούς και τεχνικούς. Από τους συμβασιούχους δε βγήκε «κιχ». Μόνο από ορισμένους «μόνιμους» ειπώθηκε: «Διαμαρτυρήθηκες ή συνομίλησες με συνδικαλιστές σας; Ο προϊστάμενος σε στέλνει σε άλλο πόστο με λιγότερες αποδοχές. Και άντε τώρα να έχεις δάνεια και χρέη».

Στη συνέχεια έδειξαν τις... εγκαταστάσεις «ανακύκλωσης», που είχε έστησε ο Στ. Λογοθέτης ως δήμαρχος με την εταιρία BFI, που ουδέποτε λειτούργησαν. «Να τα "έργα" του» είπε εργαζόμενος. Ενώ υπενθύμισαν τον ξυλοδαρμό τους από τα ΜΑΤ και τις συλλήψεις σε βάρος τους, με εντολή Λογοθέτη, επειδή αντιστάθηκαν στην εγκατάσταση παρκόμετρων.

Εκβιασμοί και τρομοκρατία και στην πολεοδομία. Για παράδειγμα, ο επιχειρηματίας Χαραγκιώνης που διεκδικεί το οικόπεδο της πρώην φαρμακοβιομηχανίας «ΧΡΩΠΕΙ», από μηνύσεις (οι υπάλληλοι καλούνται με δικά τους λεφτά να πληρώνουν τους δικηγόρους του δήμου!) μέχρι «μπράβους» έχει επιστρατεύσει για να αποσπάσει υπογραφές από εργαζόμενους και να πάρει πολεοδομική άδεια.

«Η δουλιά είναι δικαίωμα και δε σας το χαρίζει κανένας. Εσείς είστε η ψυχή των δήμων» είπε η Ελ. Παντελάκη, τονίζοντας ότι τα όσα βιώνουν αποτελούν γι' αυτούς κριτήριο ψήφου για να κάνουν τη μετατόπιση, να ενισχύσουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια, τις δυνάμεις που αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική, που δεν μπαίνουν στο «τσεπάκι» των ιδιωτών. Ενώ τόνισε ότι και ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ Π. Φασούλας έχει αποδείξει και ως βουλευτής ότι, όπως και ο Αγραπίδης είναι φορέας αυτής της πολιτικής, είναι και αυτός «ατζέντης» των επιχειρηματιών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο πειραιώτικος λαός δεν έχει να προσμένει από εκπροσώπους των εφοπλιστών(2014-04-17 00:00:00.0)
Οικονομικό αδιέξοδο και ανέξοδες κινήσεις(2008-05-27 00:00:00.0)
Τώρα με τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια(2006-09-29 00:00:00.0)
«Καταδικάστε τους με την ψήφο σας»(2006-08-25 00:00:00.0)
«Δεν έχουμε ούτε δουλιά, ούτε χώρο να ανασάνουμε»(2006-06-29 00:00:00.0)
Περιφρόνηση στις στοιχειώδεις ανάγκες της πόλης(1999-02-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ