Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Με το ψηφοδέλτιο μάχης στην τελική ευθεία
  • Ο υποψήφιος για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά, Γιώργος Μαυρίκος, παρουσίασε χτες το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο συνεργασίας
  • Υποψήφιος νομάρχης Αθήνας ο Ηλίας Νικολόπουλος
  • Υποψήφιος νομάρχης Πειραιά ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης

Το ψηφοδέλτιο μάχης της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» παρουσιάστηκε. Και μαζί μ' αυτό τα μέλη και οι φίλοι της ΝΑΣ μπαίνουν στην τελική ευθεία και δίνουν τη μάχη σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο ώστε να δυναμώσει η αγωνιστική συμμαχία και να γίνει το βήμα ΤΩΡΑ! Ενα βήμα αντεπίθεσης και καταδίκης όλων εκείνων που τάζουν ότι θα κάνουν όσα δεν έκαναν 20 χρόνια τώρα οι ίδιοι και τα κόμματά τους που κυβερνούν. Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι οι κομμουνιστές και οι σύμμαχοί τους συνεχίζουν, κάθε λεπτό μέχρι και τις 15 του Οκτώβρη, τον αγώνα τους παρά τη μεθοδευμένη επιχείρηση φίμωσης και εξαφάνισης της ΝΑΣ και των αγωνιστικών ψηφοδελτίων από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Το ψηφοδέλτιο «ανυπακοής» και «αντεπίθεσης» της ΝΑΣ παρουσιάστηκε χτες στην κατάμεστη αίθουσα του εκλογικού κέντρου. Επικεφαλής και υποψήφιος για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος νομάρχης Αθήνας ο Ηλίας Νικολόπουλος και υποψήφιος νομάρχης Πειραιά ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης.

Ο Γ. Μαυρίκος, δίνοντας το στίγμα, τόνισε πως «η διαφορά του ψηφοδελτίου της ΝΑΣ από αυτά των άλλων συνδυασμών καταγράφεται και στην κοινωνικοταξική σύνθεσή του». Η σύνθεσή του, υπογράμμισε, εκφράζει το κεντρικό σύνθημα του συνδυασμού: Τη «συνεργασία για την αντεπίθεση». Επίσης, τα βασικά χαρακτηριστικά του αντανακλούν τις επιλογές και την πολιτική των δυνάμεων που το συγκροτούν, του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών.

Βάση του ψηφοδελτίου ο κόσμος της δουλιάς

Στο πάνελ της εκδήλωσης από αριστερά: Ο Ηλίας Νικολόπουλος, υποψήφιος νομάρχης Αθήνας, η Λίλα Καφαντάρη, υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος, ο Γιώργος Μαυρίκος, επικεφαλής της ΝΑΣ, ο Αλέκος Βερναρδάκης, εκπρόσωπος της Κομμουνιστικής Ανανέωσης και υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος και ο Λάμπρος Βλάχος, εκπρόσωπος της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών και υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος
Στο πάνελ της εκδήλωσης από αριστερά: Ο Ηλίας Νικολόπουλος, υποψήφιος νομάρχης Αθήνας, η Λίλα Καφαντάρη, υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος, ο Γιώργος Μαυρίκος, επικεφαλής της ΝΑΣ, ο Αλέκος Βερναρδάκης, εκπρόσωπος της Κομμουνιστικής Ανανέωσης και υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος και ο Λάμπρος Βλάχος, εκπρόσωπος της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών και υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος
«Ενα τέτοιο ψηφοδέλτιο δε θα μπορούσε παρά να έχει στη βάση τον κόσμο της δουλιάς», επισήμανε. Οπως ανέφερε ο Γ. Μαυρίκος, «το 73,4% είναι εργατοϋπάλληλοι, σηματοδοτώντας έτσι με τον τρόπο αυτό με ποιους είμαστε και ποιους εκφράζουμε (...) Αυτονόητο είναι, βέβαια, ότι η πλειοψηφία τους είναι πρωτοπόροι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα». Επισήμανε πως «ένα σημαντικό ποσοστό, το 25,5%, είναι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών. Μια σχέση που φιλοδοξούμε να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε και μετά τις εκλογές (...) Αυτή η σχέση έχει ιδιαίτερη αξία στη σημερινή σήψη και παρακμή». Ο Γ. Μαυρίκος, μάλιστα, επισήμανε και την παρουσία στην εκδήλωση του ηθοποιού Κώστα Καζάκου, «σταθερού υπερασπιστή και συνοδοιπόρου μας στους αγώνες», όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ΝΑΣ.

Εξίσου σημαντικό χαρακτήρισε ο Γ. Μαυρίκος το ποσοστό των γυναικών, που φτάνει το 37,7%, «που δεν εκφράζει τυπικά μια ποσόστωση, αλλά αντικατοπτρίζει πραγματική συμμετοχή στον καθημερινό αγώνα». Επίσης, έκανε αναφορά και στο «18,3% που είναι μικροεπαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι» αλλά και στο 12,24% «από το χώρο της Υγείας και Πρόνοιας και του αναπηρικού κινήματος». Στο ίδιο ποσοστό «αντιπροσωπεύεται και ο χώρος της Παιδείας (δάσκαλοι, καθηγητές γυμναστές)», σε μια εποχή κατά την οποία «γίνεται διαπάλη για το τι ανθρώπους θα διαμορφώσουμε». Τέλος, σημείωσε τη «συμμετοχή και δύο αγροτών στο διαμέρισμα Πειραιά και το Επαρχείο Κυθήρων».

Να κρίνει ο λαός


Ο υποψήφιος υπερνομάρχης τόνισε ακόμα ότι η ΝΑΣ θέλει «ο λαός να συγκρίνει και τις πολιτικές θέσεις και τις πολιτικές δυνάμεις και τα πρόσωπα που τις εκφράζουν. Να δούμε ποια ήταν η συμμετοχή τους στους αγώνες, πού ήταν η κ. Γεννηματά και ο κ. Ντινόπουλος και ο κ. Πανούσης και ο κ. Παπαδόπουλος. Να δούμε πού έχουν θεωρήσει την ταυτότητά τους, σε ποιους αγώνες, ενάντια σε ποια κρατική βία και πότε». Η ΝΑΣ θέλει «να κρίνει ο λαός τα πολιτικά στοιχεία αυτής της αντιπαράθεσης και όχι όλα αυτά τα απολιτικά χαρακτηριστικά που προβάλλονται μέσα από τα ΜΜΕ».

«Μας ανησυχεί», συνέχισε, «έτσι όπως εξελίσσεται αυτός ο προεκλογικός αγώνας. Δεκαπέντε μέρες πριν την κάλπη, μεγάλο μέρος των Μαζικών Μέσων Ενημέρωσης διαμορφώνει συνθήκες εικονικής πραγματικότητας. Αντί για πολιτική συζήτηση και αντιπαράθεση βλέπουμε σε εκπομπές που ξεκινούν από την εξωσωματική γονιμοποίηση και φτάνουν μέχρι το ζεϊμπέκικο να παραβρίσκονται και προβάλλονται οι παράγοντες του δικομματισμού». Πρόσθεσε πως «είναι μια μεθοδευμένη επιχείρηση για να μην έχουν η ΝΑΣ και τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια τη δυνατότητα να φέρουν στο κέντρο της αντιπαράθεσης τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν το λαό. Σκεπάζουν την πραγματική αντιπαράθεση που πρέπει να υπάρχει μπροστά στην κάλπη, με τον κουρνιαχτό των σκανδάλων».


Και σχολίασε: «Οι υποψήφιοι του δικομματισμού εμφανίζονται και ως ικανοί να αντιμετωπίσουν τη διαφθορά. Δεν μπορούν ούτε ο κ. Ντινόπουλος, ούτε η κ. Γεννηματά να χτυπήσουν τη διαφθορά γιατί πολύ απλά και αυτοί και τα κόμματά τους είναι υπέρ των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Μόνο η ΝΑΣ με μια ριζικά διαφορετική αντίληψη μπορεί να σταθεί εμπόδιο. Αυτοί που χειροκροτούν την επιχειρηματικότητα είναι μέρος του προβλήματος». Οπως σημείωσε, «σ' αυτό το κλίμα εντάσσεται και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ο κ. Σουφλιάς, ο οποίος μας θύμισε τον Λάσκαρη όταν διακήρυσσε ότι θα καταργήσει την πάλη των τάξεων. Ο κ. Σουφλιάς ζητάει να σταματήσει ο συνδικαλισμός στο δημόσιο. Απορρίπτουμε αυτές τις αντιλήψεις, δε θέλουμε τους εργαζόμενους παθητικούς θεατές στην τηλεόραση».

Τέλος, ο Γ. Μαυρίκος παρουσίασε τον προγραμματισμό δράσης της ΝΑΣ, που από την Κυριακή περνά για τα καλά στη μάχη του ψηφοδελτίου. Μίλησε για μια πλατιά εξόρμηση που περιλαμβάνει δεκάδες περιοδείες σε χώρους δουλιάς και γειτονιές, κεντρικές συγκεντρώσεις στους δήμους, συσκέψεις σε κλάδους και σπίτια.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΑΣ θα είναι κοινή με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», στις 11 Οκτώβρη στο Πεδίον του Αρεως.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην Αθήνα, την Τετάρτη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση(2006-10-08 00:00:00.0)
Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι «ανοιγόμαστε» παντού(2006-10-03 00:00:00.0)
Τάζουν ό,τι δεν έκαναν τόσα χρόνια!(2006-09-28 00:00:00.0)
«Γεννηματά - Ντινόπουλος, δύο όψεις του ίδιου νομίσματος»(2006-09-21 00:00:00.0)
Οι εργάτες δολοφονούνται στο βωμό του κέρδους(2006-08-03 00:00:00.0)
Ψηφοδέλτιο - εγγύηση για τα λαϊκά συμφέροντα(2006-06-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ