Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «ΡΙΚΟΜΕΞ»
Αντιδράσεις συγγενών

Με την κατάθεση του πρώην τεχνικού διευθυντή της επιχείρησης, ο οποίος προκάλεσε και την αντίδραση των συγγενών των 39 θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στη «Ρικομέξ» όταν κατέρρευσε με τον καταστροφικό σεισμό της 7ης Σεπτέμβρη 1999, συνεχίστηκε χθες η δίκη σε δεύτερο βαθμό των δύο αρχιτεκτόνων Νικ. Σχολίδη και Αλ. Δόβα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων.

Οι δύο αρχιτέκτονες πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών με αναστολή, αφού το δικαστήριο ομόφωνα είχε μετατρέψει την κατηγορία σε ανθρωποκτονία εξ αμελείας από ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής της «Ρικομέξ» Δημ. Τσιαμανής, ο οποίος και συνταξιοδοτήθηκε από την επιχείρηση, με αυτά που κατέθεσε «αθώωσε» τόσο τους κατηγορούμενους όσο και τα πρώην αφεντικά του, αφού δήλωσε ότι για την πτώση του κτιρίου έφταιγε μόνον ο σεισμός.

Οι συνήγοροι των συγγενών των θυμάτων ζήτησαν από το δικαστήριο να εξετάσει τον Δημ. Τσιαμανή κατ' αντιπαράσταση με άλλον μάρτυρα, καθώς, όπως σημείωσε ένας από τους δικηγόρους, ο Β. Ρουπακιώτης:«Τον θεωρούμε αναξιόπιστο και επιφυλασσόμαστε να χρησιμοποιήσουμε εναντίον του όσα μέσα έχουμε». Τον συγκεκριμένο μάρτυρα, υπάλληλο της εταιρείας, στήριξε ο εισαγγελέας της έδρας Ναπολέων Παντιώρας (σ.σ. είχε κάνει απαλλακτική πρόταση στην υπόθεση του ναυαγίου του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ», με την οποία και πρότεινε την απαλλαγή τόσο των εφοπλιστών της πλοιοκτήτριας εταιρείας, όσο και των επιθεωρητών του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας) και δήλωσε στο δικαστήριο πως «ο μάρτυρας κατέθεσε με ευπρέπεια, χωρίς προφανείς αντιφάσεις, ενώ η Πολιτική Αγωγή υπερέβη τα όριά της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ