Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ
«Χρειάζονται έργα ωφέλιμα για το λαό»

Τις προτάσεις της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» για τα αναγκαία έργα υποδομής για το νομό Θεσσαλονίκης κατέθεσε ο υποψήφιος νομάρχης στο ΤΕΕ - Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας

Ο υποψήφιος νομάρχης Γιάννης Ζιώγας
Ο υποψήφιος νομάρχης Γιάννης Ζιώγας
«Πιστεύουμε ότι η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από μεγάλα έργα και έργα υποδομών, όμως αυτά πρέπει να είναι αποτέλεσμα ενός σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής, την αντιμετώπιση των προβλημάτων του λαού της».

Τα παραπάνω σημείωσε ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος Νομάρχης Θεσσαλονίκης της ΝΑΣ, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε χτες το μεσημέρι με τα μέλη του προεδρείου της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, όπου παρουσίασε τις θέσεις της παράταξης για τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ο νομός.

Ο Γιάννης Ζιώγας ξεκαθάρισε πως για να αποβούν τα έργα ωφέλιμα για τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να κατασκευαστούν με το σύστημα της αυτοχρηματοδότησης ή της Σύμπραξης του Δημόσιου με τον Ιδιωτικού Τομέα και κάλεσε το λαό και τους φορείς του σε επαγρύπνηση και κινητοποίηση για την κατασκευή των έργων με όρους φιλικούς προς το περιβάλλον, για την ολοκλήρωση και επέκτασή τους, έτσι ώστε να καλύπτουν καλύτερα τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων, αλλά και για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων σε αυτά τόσο κατά την κατασκευή τους όσο και κατά τη χρήση τους.

Στη συζήτηση με τους εκπροσώπους του ΤΕΕ, ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για την πολύχρονη καθυστέρηση υλοποίησης των μεγάλων έργων, την παράδοση πολλών από αυτά λειτουργικά ημιτελών, την έλλειψη ή σκανδαλώδη καθυστέρηση έργων αντιμετώπισης λαϊκών προβλημάτων, όπως η αντιπλημμυρική προστασία, η αναδάσωση του περιαστικού δάσους, η αντιπυρική προστασία, η σχολική στέγη, η λαϊκή στέγη, η συλλογή και διαχείριση των απορριμμάτων, οι ελεύθεροι χώροι - χώροι πράσινου, το ζωντάνεμα και η ασφαλής χρήση του Θερμαϊκού και των λιμνών.

Κατήγγειλε πως ακόμη και όσα έργα υλοποιούνται γίνονται με κριτήριο την κερδοφορία επιχειρηματικών ομίλων, τόσο με την υπέρογκη αύξηση του κόστους, όσο και με την εκμετάλλευσή τους στη συνέχεια, με επακόλουθο την οικονομική αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων.

Τέλος, κατέθεσε την πρόταση της ΝΑΣ για την υλοποίηση αναγκαίων υποδομών όπως:

  • Αεροδρόμιο: Η επέκταση του αεροδιαδρόμου του αεροδρομίου Μακεδονίας, να γίνει με τρόπο που να αντιμετωπίζονται τα περιβαλλοντικά προβλήματα στην ακτή, αλλά και στην ξηρά.
  • Λιμάνι: Η ΝΑΣ είναι αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού. Η κατασκευή της προβλήτας 6 όπως κάθε έργο επέκτασης - αναβάθμισης δε θα πρέπει να γίνει με παραχώρηση για εκμετάλλευση σε «επενδυτές».
  • Στρατόπεδα - ελεύθεροι χώροι: Η ΝΑΣ προτείνει απομάκρυνση των στρατοπέδων και απόδοση των οικοπέδων του Δημοσίου στο δήμο για ελεύθερους χώρους, πράσινο, σχολεία, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και λοιπούς χώρους κάλυψης κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών. Είναι αντίθετη στη δόμηση των λίγων ελεύθερων χώρων που απέμειναν, ιδιαίτερα της Πλατείας Αριστοτέλους με πρόσχημα την ανάπλασή της.
  • Απορρίμματα: Να τερματιστεί η λειτουργία της χωματερής των Ταγαράδων και όλων των ανεξέλεγκτων χωματερών στο νομό. Να χωροθετηθούν τουλάχιστον τρεις ΧΥΤΑ στο νομό σε συνεργασία με τους όμορους νομούς, ώστε να βρεθούν αμοιβαία επωφελείς λύσεις. Να δημιουργηθούν άμεσα μονάδες μηχανικής επεξεργασίας, διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών και βιοσταθεροποίησης (λιπασματοποίησης) των οργανικών υπολειμμάτων διατροφής, καθώς και κεντρικοί και τοπικοί σταθμοί μεταφόρτωσης των απορριμμάτων. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας.
  • Περιαστικό δάσος: Υλοποίηση μέτρων προστασίας και αναδάσωση του Σέιχ - Σου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ