Τρίτη 14 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Και νεκροί

Μεταξύ των χωριών Σολωμού και Χιλιομόδι, λεωφορείο με 25 επιβάτες παρασύρθηκε από τα νερά και έπεσε σε χαντάκι. Ανασύρθηκε πνιγμένος το βράδυ της Κυριακής ο Ιωάννης Βελιζώτης 81 χρόνων. Χτες επίσης βρέθηκαν τα πτώματα της Ευτυχίας Φίφα,63 χρόνων και της 77χρονης Χριστίνας Παπαδημητρίου,ενώ μέχρι χτες αργά αγνοούνταν η Βασιλική Σουκούλη.

Μεγάλες ζημιές στα χωράφια με οπωροκηπευτικά προϊόντα προκάλεσε η υπερχείλιση του ποταμού "Ξηριά" στο Αργός.Η ζημιά, στα χωράφια που από την υπερχείλιση του ποταμού έγιναν λίμνες, θα μεγαλώσει τις επόμενες ημέρες καθώς θα ξεράνει όλα τα προϊόντα. Μέσα στην πόλη πάντως, δε δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα εκτός από δύο - τρία υπόγεια σπιτιών που πλημμύρισαν. Στο οδικό δίκτυο της περιοχής δημιουργήθηκε πρόβλημα σε ένα σημείο του περιφερειακού δρόμου Αργους - Νέου Κίου.

Στο Κιάτο σε πολλά σημεία στον παραλιακό δρόμο το νερό ανέβηκε στα 50 εκατοστά προξενώντας πολλές καταστροφές. Μάλιστα το κατάστημα του Ι. Καλφαντή,με είδη υγιεινής, καταστράφηκε ολοσχερώς από το νερό και τη φωτιά που άναψε μετά από κεραυνό. Στον παραπλήσιο οικισμό "Νεράντζα" πάνω από 150 σπίτια αντιμετώπισαν πρόβλημα. Παρόμοιες καταστροφές σημειώθηκαν στο δήμο Βέλου, όπου επλήγησαν περίπου 400 σπίτια και πολλές καλλιέργειες, κυρίως εσπεριδοειδή, οπωροκηπευτικά και αμπέλια.

Στο Αίγιο πλημμύρισαν από τη βροχή 15 σπίτια στην περιοχή του Συνοικισμού και πολλά άλλα στην περιοχή που στεγάζει τα κοντέινερς με τους σεισμόπληκτους. Μεγάλες πλημμύρες σημειώθηκαν στην παραλιακή Αιγιάλεια, όπου καταστράφηκαν πολλές καλλιέργειες. Πλημμύρες επίσης σημειώθηκαν στην περιοχή της Απολης. Νεκρός στο Αίγιο είναι ο 73χρονος Αναστάσιος Φερόνας,ο οποίος υπέστη καρδιακό επεισόδιο βλέποντας το αυτοκίνητό του να παρασύρεται από τα νερά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ