Τρίτη 14 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Η συντηρητική πολιτική γεννά τους αγώνες"

Την απόφαση του Πλημμελειοδικείου Βόλου, που καταδικάζει σε φυλάκιση δύο νέους για τη συμμετοχή τους σε καταλήψεις το 1992, καταγγέλλει το ΝΣ Μαγνησίας της ΚΝΕ

Την απόφαση του Πλημμελειοδικείου Βόλου να καταδικάσει σε ποινή φυλάκισης δύο νέους για φθορά και ιδιοποίηση δημόσιας περιουσίας, ενώ ήταν μαθητές και υλοποιούσαν αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μαγνησίας της ΚΝΕ. Οι δύο νέοι, μέλη της ΚΝΕ, συμμετείχαν σε κατάληψη του σχολείου τους το 1992, η οποία είχε αποφασιστεί από τη γενική συνέλευση των μαθητών, με αιτήματα την αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

"Η καταδίκη των μαθητών, τονίζεται στην ανακοίνωση, είναι συνέχεια των πρόσφατων καταδικαστικών αποφάσεων των αγροτών για τα μπλόκα που είχαν στήσει, εντάσσεται στα γενικότερα πλαίσια ποινικοποίησης των αγώνων και της έντασης του αυταρχισμού από την κυβέρνηση απέναντι στις κοινωνικές ομάδες που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική της, τονίζεται. Με τη συκοφάντηση των μαθητικών αγώνων και με παρόμοιες αποφάσεις δεν μπορούν να κρύψουν τα χάλια της εκπαίδευσης, το χτύπημα της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, την υποταγή τους στις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Μάαστριχτ. Η πολιτική τους θα γεννά συνεχώς νέους αγώνες και δίκαια αιτήματα".

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μαγνησίας της ΚΝΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να αντιδράσουν μπροστά στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται με την ποινικοποίηση των αγώνων. Καλεί τους μαζικούς φορείς της Μαγνησίας να "καταδικάσουν έμπρακτα την απόφαση - ντροπή για τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, αλλά και τον "συνάδελφο" τους που δέχτηκε να παίξει το ρόλο του χαφιέ, κατονομάζοντας τους μαθητές που αγωνίζονταν. Η θέση των παιδαγωγών, τονίζεται, είναι μαζί με τους μαθητές στον αγώνα για αναβάθμιση της παιδείας και όχι ενάντια σ' αυτούς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ