Τρίτη 14 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι καθηγητές ενάντια στον εκπαιδευτικό μεσαίωνα

Η ΟΛΜΕ απορρίπτει το "νέο μισθολόγιο", που αποτελεί το μοχλό επιβολής της λιτότητας

"Ο αγώνας μας δεν αφορά λογιστικές ρυθμίσεις. Είναι αγώνας για την αξιοπρέπειά μας. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας δεν έχουν καταλάβει ότι είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τη λύση των προβλημάτων μας".

Αυτό τονίστηκε μεταξύ άλλων στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), η οποία πραγματοποιήθηκε μια εβδομάδα πριν την έναρξη της απεργίας διαρκείας των καθηγητών. Με αυτό τον τρόπο η ΟΛΜΕ έστειλε σαφή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση ότι οι καθηγητές, με μοναδικό υποκινητή τα πολλαπλά τους προβλήματα, είναι αποφασισμένοι να συγκρουστούν με την αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική της λιτότητας.Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τονίστηκε ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο μισθολόγιο αποτελεί την πιο ακραία εκδοχή των αντιεκπαιδευτικών μισθολογικών επιλογών το οποίο οδηγεί τους εκπαιδευτικούς σε έναν πρωτοφανή μισθολογικό μεσαίωνα και ότι αποτελεί μοχλό επιβολής της λιτότητας και αποδόμησης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Υπογραμμίστηκε επίσης ότι με το νέο μισθολόγιο ανοίγονται επικίνδυνοι δρόμοι συνολικά για τους μισθούς στο δημόσιο, αφού ο τρόπος με τον οποίο χορηγείται ένα σημαντικό τμήμα του μισθού των εκπαιδευτικών, το ονομαζόμενο κίνητρο απόδοσης, θα δίνεται μόνο έπειτα από τις "εκθέσεις αξιολόγησης" των διευθυντών και των προϊσταμένων. Δηλαδή συνδέεται άμεσα ο μισθός του εκπαιδευτικού με την "αξιολόγηση" του εκπαιδευτικού του έργου.

Οι συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου, τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, συνδυάζονται με τις σαφείς κυβερνητικές προθέσεις επαναφοράς σε ισχύ του ΠΔ Σουφλιά για την αξιολόγηση - χειραγώγηση των εκπαιδευτικών. Απάντησε επίσης και στην ενέργεια του υπουργού Παιδείας να παρουσιάσει, μέσω μερίδας του Τύπου, τη δεύτερη πρόταση της κυβέρνησης για το νέο μισθολόγιο των καθηγητών ως πρόταση αυξήσεων, λέγοντας ότι εντάσσεται στην προσπάθειά του να παραπλανήσει την κοινή γνώμη και να δημιουργήσει σύγχυση.

Η Ομοσπονδία των καθηγητών μεθαύριο Πέμπτη οργανώνει στο Πολυτεχνείο στις 6.30 το απόγευμα εκδήλωση, στην οποία έχει προσκαλέσει να συμμετάσχουν άλλοι εκπαιδευτικοί φορείς, καθώς και σωματεία εργαζομένων, με θέμα την απεργία των καθηγητών, αλλά και τη σύσταση ενός ευρύτερου μετώπου για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών προβλημάτων.

Η συνέντευξη Τύπου έκλεισε με την πρόσκληση των μελών του ΔΣ της ΟΛΜΕ προς τη βάση των καθηγητών να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία διαρκείας, καθώς και στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν την άλλη Τρίτη, δεύτερη μέρα της απεργίας τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ