Τρίτη 14 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προς στάση εργασίας των αστυνομικών

Με το νέο μισθολόγιο μειώνονται από 7.000 - 60.000 οι αποδοχές, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Αστυνομικών

Με στάση εργασίας απειλεί για πρώτη φορά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών, αν η κυβέρνηση δεν επανεξετάσει τις θέσεις της για την κατάργηση των φοροαπαλλαγών.

Η Ομοσπονδία με αφορμή τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη διαρκή επιτροπή της Βουλής καλεί, τα πολιτικά κόμματα και την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσουν την οικονομική κατάσταση των αστυνομικών και να λάβουν υπόψη τους το γεγονός ότι με το νέο μισθολόγιο προκύπτει μείωση του μηνιαίου εισοδήματος των αστυνομικών από 7.000 - 60.000 δραχμές. Η Ομοσπονδία επισημαίνει επίσης ότι το σύνολο των κρατήσεων από τους μισθούς του αστυνομικού προσωπικού για φόρους, κρατήσεις υπέρ του δημοσίου και για την υγειονομική τους περίθαλψη είναι 8 δισ. δραχμές παραπάνω για το 1997, δηλαδή περίπου 20.000 δραχμές επιπλέον για κάθε αστυνομικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης δεν έχουν καταφέρει ακόμα να συντάξουν τις νέες μισθολογικές καταστάσεις, καθώς έχουν προκύψει και εντάσεις μεταξύ των ανωτάτων αξιωματικών. Τις εντάσεις πυροδοτεί η τελική διαμόρφωση του ύψους των κρατήσεων για τα ασφαλιστικά τους ταμεία, οι οποίες είναι διαφορετικές και καθορίζονται με βάση το ιδιόρρυθμο καθεστώς που ισχύει στα ταμεία της πρώην Χωροφυλακής και της πρώην Αστυνομίας Πόλεων. Οι αστυνομικοί, επειδή δεν έχουν ενοποιηθεί τα ταμεία τους εξακολουθούν να ασφαλίζονται σε διαφορετικά ταμεία. Το καθεστώς αυτό, που ισχύει σήμερα, ευνοεί κυρίως όσους έχουν την τύχη να ασφαλίζονται στα ταμεία της πρώην Αστυνομίας Πόλεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ