Τρίτη 14 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Ξανατσουκάνισαν" τον Τσουκάτο

Χωρίς πολλούς "στρατιώτες", πρόθυμους να συμμετάσχουν στην επιχείρηση υπονόμευσης των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων που αναμένονται στο αμέσως επόμενο διάστημα στη Θεσσαλία, κινδυνεύει να μείνει, πάλι, ο "στρατηγός" του υπονομευτικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, Θ. Τσουκάτος. Ο απεσταλμένος του Κ. Σημίτη μάλλον θ' απογοητεύτηκε - αν και φαίνεται να διακατέχεται από "μαζοχιστικές" τάσεις - από την υποδοχή που του επιφύλαξαν αγροτικά στελέχη στις συνεδριάσεις των Νομαρχιακών Επιτροπών του κυβερνώντος κόμματος, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του Απ. Χονδρονάσιου,αγροτικού στελέχους και αντινομάρχη Λάρισας, ο οποίος μιλώντας στη συνεδρίαση, τόνισε ότι "το καζάνι θα ξεχειλίσει πάλι στον κάμπο" και ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση για λύση των αγροτικών προβλημάτων. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι παρεμβάσεις του Φ. Μπανιά,δημάρχου Πλατυκάμπου, του Β. Νικόπουλου,από τα Φάρσαλα και πολλών άλλων αγροτών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, υπογραμμίζοντας ότι δεν υλοποιήθηκαν ούτε καν όσα είχαν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση στην τελευταία μεγάλη αγροτική κινητοποίηση.

Το ίδιο κλίμα αντίδρασης στην αντιαγροτική πολιτική βρήκε ο Θ. Τσουκάτος και στην Καρδίτσα. Αγροτικό στέλεχος, μιλώντας στη συνεδρίαση, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ από Κίνημα του αγρότη, του εργάτη, του βιοτέχνη, έχει μετατραπεί σε κόμμα των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων και των "αεριτζήδων". Ανάλογες ήταν οι αντιδράσεις και στις συνεδριάσεις των Νομαρχιακών Επιτροπών Τρικάλων και Μαγνησίας.

Ο Θ. Τσουκάτος, "απτόητος" απαντούσε ότι "η κυβέρνηση έδωσε ό,τι μπορούσε, στο μέτρο των δυνατοτήτων της",πρόβλεπε - ο καημένος - πως δε θα γίνουν πάλι μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις και προκειμένου να δικαιολογηθεί για την αδυναμία του κομματικού μηχανισμού να υπονομεύσει - όσο ο ίδιος ανέμενε - τους αγώνες της αγροτιάς, δήλωνε ότι "η κυβέρνηση θ' αντιμετωπίσει τις αγροτικές αντιδράσεις με διάλογο, ενημέρωση, πειθώ". Παράλληλα συνεχίζοντας την τακτική του "τσαμπουκά" και της συκοφάντησης του αγροτικού κινήματος, με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ισχυρίστηκε ότι "η κυβέρνηση θα είναι νικητής" στη μάχη με τους αγρότες, επιτέθηκε με αήθη τρόπο εναντίον της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής και, φυσικά, κατά του ΚΚΕ, δείχνοντας έτσι τι και πόσο "πονάει" τον ίδιο και την κυβέρνηση του Κ. Σημίτη.

Πάντως, γεγονός είναι ότι ο κυβερνητικός απεσταλμένος απέτυχε πάλι να οργανώσει όπως θα ήθελε τον υπονομευτικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλία, αλλά και να προετοιμάσει ένα καλό κλίμα υποδοχής στη διάρκεια της επίσκεψης στην περιοχή του Κ. Σημίτη, που αναμένεται στις αρχές Φλεβάρη. Και προς τούτο θα πρέπει να "δώσει λόγο" στο αφεντικό του...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Το κόμμα της αγροτιάς»! (2009-01-23 00:00:00.0)
"Εσκασε μύτη" ο "στρατηγός" (1999-01-20 00:00:00.0)
Σε ετοιμότητα η "επιτροπή αντιμετώπισης κρίσεων" (1997-08-30 00:00:00.0)
Υπέρτατος στόχος το τσάκισμα των αγροτών! (1997-02-06 00:00:00.0)
"Τσουκάνισαν" τον Τσουκάτο (1996-12-07 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1996-12-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ