Σάββατο 7 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Τσουκάνισαν" τον Τσουκάτο

Αποτυχαίνει ο απεσταλμένος του Σημίτη στην επιχείρηση "αντι-τρακτέρ"

"Γιατί δεν πας εσύ, σύντροφε Τσουκάτο, στα μπλόκα να διώξεις τα τρακτέρ και το ζητάς από μας; Πώς να πούμε στους αγρότες να φύγουν, όταν έχουν δίκιο που αγωνίζονται;".

Αυτό ρώτησε γνωστό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος από την Καρδίτσα τον απεσταλμένο του Σημίτη και του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλία. Και πριν ο Τσουκάτος προλάβει να απαντήσει, σηκώθηκε ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγία Τριάδα Καρδίτσας και παρέδωσε τα βιβλιάρια των κομματικών μελών του ΠΑΣΟΚ στο χωριό του.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκαν και οι αντιδράσεις πολλών άλλων τοπικών στελεχών, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι την ώρα της σύσκεψης, κι ενώ ο "εκτελεστικάριος" καλούσε τα στελέχη να ενεργοποιηθούν για να αποχωρήσουν τα "πράσινα" τρακτέρ, άλλα 100 τρακτέρ από χωριά της Καρδίτσας ξεκινούσαν για το μπλόκο της "Βιοκαρπέτ" στη Λάρισα.

Οταν ρωτήσαμε στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Καρδίτσα για το αποτέλεσμα της σύσκεψης, μας είπαν: "Τον "τσουκανίσαμε" (σ.σ. τον "χτυπήσαμε άγρια") τον Τσουκάτο).

Είναι φανερό, λοιπόν, ότι, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ο κυβερνητικός και κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υλοποιήσει το σχέδιο "αντι-τρακτέρ" στη Θεσσαλία. Σκοντάφτει στην αποφασιστικότητα των αγροτών να διαφυλάξουν "ως κόρην οφθαλμού" την ενότητά τους και να φύγουν νικητές από τα μπλόκα. Η οξύτητα του αγροτικού προβλήματος δεν επιτρέπει σε κανένα να θέσει πάνω από τη μάχη για την επιβίωσή του οποιαδήποτε κομματική ταυτότητα.

Παρά την "κρυάδα" που δέχτηκε από στελέχη του κόμματός του στη Λάρισα και στην Καρδίτσα, ο Θ. Τσουκάτος επιμένει και συνεχίζει τη δράση του στη Θεσσαλία. Χτες το απόγευμα οργάνωσε σύσκεψη στα Τρίκαλα και σήμερα θα πάει στο Βόλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ