Σάββατο 7 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απαντούν με πανελλαδικό συντονισμό
  • Εκατοντάδες τρακτέρ προστέθηκαν χτες στα μπλόκα της Θεσσαλίας
  • Νέα μπλόκα από χτες σε Κιάτο, Κοζάνη, Φλώρινα, Πέλλα, και αλλού
  • Σήμερα στις 12 το μεσημέρι στη Λάρισα η σύσκεψη των Συντονιστικών Επιτροπών και αγροτικών φορέων όλης της χώρας

Στην προκλητική άρνηση της κυβέρνησης, να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού ξεσηκωμού, οι αγρότες απαντούν με πανελλαδικό συντονισμό και κλιμάκωση της πάλης, ενώ ταυτόχρονα η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ζητάει εκ νέου συνάντηση με τον πρωθυπουργό.Ετσι:

  • Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιείται στη Λάρισα η πανελλαδική σύσκεψη των Συντονιστικών Επιτροπών και αγροτικών φορέων.
  • Νέα μπλόκα στήνονται σ' όλη τη χώρα - ο αριθμός προσεγγίζει τα 100 - ενώ στα μπλόκα της Θεσσαλίας προστίθενται εκατοντάδες τρακτέρ.
  • Με χτεσινό τηλεγράφημα προς τον πρωθυπουργό,η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή ζητάει, εκ νέου, συνάντηση άμεσα μαζί του, για να συζητηθεί η λύση των αγροτικών προβλημάτων.

Αύριο το μεσημέρι, λοιπόν, εκπρόσωποι των Συντονιστικών Επιτροπών και αγροτικών φορέων από όλη τη χώρα θα συναντηθούν στα γραφεία της Ενωσης Συνεταιρισμών Λάρισας, για να συζητήσουν και να πάρουν συγκεκριμένα μέτρα για τον πανελλαδικό συντονισμό του αγώνα.

Στα μπλόκα της Θεσσαλίας οι αγρότες δηλώνουν ότι μόνο νικητές θα φύγουν, ενώ 100 τρακτέρ προχτές το βράδυ και περίπου 200 χτες από χωριά της Καρδίτσας προστέθηκαν στο μπλόκο της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ.

Χτες, η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή έστειλε τηλεγράφημα προς τον πρωθυπουργό στο οποίο αναφέρει:

"Κύριε πρωθυπουργέ,

Η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Αγροτών είχε δυο άκαρπες συναντήσεις με κυβερνητικά κλιμάκια.

Και τις δυο φορές οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης δεν απάντησαν συγκεκριμένα και επί της ουσίας στα βασικά και επείγοντα ζητήματα που θέσαμε.

Βρισκόμαστε στην ένατη μέρα της κινητοποίησής μας και θεωρούμε πως πρέπει η κυβέρνηση να μην επιμένει στη στείρα και αδιάλλακτη στάση της, απέναντι στον αγώνα μας, γιατί με αποκλειστική της πλέον ευθύνη θα οξύνει παραπέρα το πρόβλημα.

Νομίζουμε ότι είναι ανάγκη ο πρωθυπουργός της χώρας άμεσα να δεχτεί την Πανθεσσαλική Επιτροπή και να συζητήσει μαζί της τη λύση των προβλημάτων των αγροτών".

Στο μεταξύ συνεχίζεται και συνεχώς διογκώνεται το κύμα αλληλεγγύης στον αγώνα της αγροτιάς. Σε σύσκεψη των μαζικών φορέων που πραγματοποιήθηκε χτες στην Καρδίτσα αποφασίστηκε να γίνει παγκαρδιτσιώτικη συγκέντρωση την Τρίτη στην κεντρική πλατεία της πόλης.Ανάλογες συσκέψεις φορέων γίνονται και στους άλλους θεσσαλικούς νομούς. Χτες χιλιάδες μαθητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της Καρδίτσας σε ένδειξη συμπαράστασης στους αγρότες. Στα μπλόκα καταφτάνουνε συνεχώς λεωφορεία με εργάτες, γυναίκες, φοιτητές, συνταξιούχους.

Πρόεδροι κοινοτήτων και άλλοι φορείς συγκεντρώνουν χρήματα και τα παραδίδουν στην Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή.

Και ενώ το κλίμα του ξεσηκωμού αγκαλιάζει ολόκληρο το λαό της Θεσσαλίας ο απεσταλμένος του Σημίτη Θ. Τσουκάτος συνεχίζει τις συσκέψεις με τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ για να "περάσει" το "αντιτρακτέρ" σχέδιο της κυβέρνησης. Αλλά "σπάει τα μούτρα του", αφού δε βρίσκει μέχρι στιγμής πρόθυμους να παίξουν το ρόλο του "δούρειου ίππου" υπονομεύοντας τον ενωτικό αγώνα της αγροτιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ