Σάββατο 7 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Δουλιά δεν έχει, φόρους ανακοινώνει

Την επιβολή ειδικού τέλους πρωτευούσης στους δημόσιους οργανισμούς που έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν εντός των ορίων του Δήμου Αθήνας, ανακοίνωσε χτες ο δήμαρχος, Δ. Αβραμόπουλος, σε μια προσπάθεια να ανατρέψει - όπως είπε - την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει το κέντρο της πόλης. Επικαλούμενος την κακή οικονομική κατάσταση του δήμου και την ανάγκη αποσυμφόρησης του κέντρου, είπε πως το ποσό που θα εισπράττει ο δήμος από το συγκεκριμένο τέλος θα χρησιμοποιηθεί για το ξεπέρασμα της ζοφερής εικόνας της πόλης. Μία εικόνα που, εμμέσως πλην σαφώς, απέδωσε και πάλι στις κινητοποιήσεις, που χαλούν τη... μόστρα της Αθήνας!

Στην ουσία, η απόφαση του δημάρχου, την οποία θα εισηγηθεί προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο, προετοιμάζει το έδαφος για τη μετατροπή της Αυτοδιοίκησης σε φορομπηχτικό μηχανισμό και την αποδοχή από τους πολίτες της επιβολής φόρων ως αυτονόητη. Την παραπάνω άποψη επιβεβαιώνει η στάση του δημάρχου, ο οποίος αρνείται να διεκδικήσει τα 70 δισεκατομμύρια που χρωστά το κράτος στο Δήμο Αθήνας. Ενώ την ίδια στιγμή που δηλώνει με στόμφο πως δε θα φορολογήσει τους πολίτες, αλλά το κράτος, χάρισε, ως πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, 10 δισεκατομμύρια δραχμές από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην κεντρική εξουσία, προκειμένου να συνεισφέρει στο πρόγραμμα σύγκλισης. Η απόφαση για ειδικό τέλος πρωτευούσης προς όφελος της εικόνας της πόλης - άραγε να περιμένουμε κι άλλα σιντριβάνια; - αποτελεί συμπληρωματική ενέργεια στη βούληση της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία ενός κέντρου πρόσφορου για επιχειρηματική και τουριστική δραστηριότητα, όπως αυτή σημειώθηκε και στο πρόσφατο συνέδριο με θέμα "Ενα Οραμα για την Αθήνα". Αλλωστε, ο ίδιος ο δήμαρχος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες, δήλωσε πως συμφωνεί με την προοπτική της πόλης που εκφράστηκε στο εν λόγω συνέδριο.

Οπως ανακοίνωσε χτες ο δήμαρχος, το ειδικό τέλος θα επιβάλλεται στους Δημόσιους Οργανισμούς, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου του Δημοσίου και στις κρατικές επιχειρήσεις, ενώ από αυτό εξαιρούνται εκκλησίες, εφορίες, σχολεία, αστυνομικά τμήματα, στρατόπεδα, γηροκομεία και οι υπηρεσίες των υπουργείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ