Σάββατο 7 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εργάτες στα μπλόκα της αγροτιάς!

Μήνυμα ενεργού αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών, που ατσαλώνεται ώρα με την ώρα, μετέφερε στα μπλόκα μέχρι τη Λάρισα αντιπροσωπεία συνδικαλιστών, με επικεφαλής τον γραμματέα της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκο

Στα μπλόκα της αγωνιζόμενης αγροτιάς, δίπλα στους χιλιάδες αγρότες που ατσαλώνουν καθημερινά την πάλη τους, βρέθηκε χτες αντιπροσωπεία συνδικαλιστών, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκο,η οποία μετέφερε αγωνιστικό μήνυμα συμπαράστασης σε όλα τα μπλόκα μέχρι και τη Λάρισα. Μαζί με τον γραμματέα της ΓΣΕΕ ήταν και η Ζ. Σώκου από τη διοίκηση της ΓΣΕΕ, η οποία μετέφερε και ψήφισμα συμπαράστασης από την Ομοσπονδία Φαρμακεργατών, ο Γ. Σκιαδιώτης από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, συνδικαλιστές από τη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, την ΟΤΟΕ και άλλους χώρους.

Η πρώτη στάση ήταν στο μπλόκο του Κάστρου Ορχομενού,όπου οι αγρότες υποδέχτηκαν την αντιπροσωπεία με τη φράση "σκληραίνουν αυτοί, σκληραίνουμε κι εμείς". Στο δεύτερο μπλόκο, στον Αλμυρό,υποδέχτηκαν εκατοντάδες αγρότες την αντιπροσωπεία, που υπογράμμισε στους αγρότες ότι ο αγώνας τους είναι και δικός τους αγώνας και ότι αποτελεί ελπίδα για όλο το λαό. Τονίστηκε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός πήρε θέση απέναντι στους αγρότες, στο πλευρό των βιομηχάνων, των μεγαλοξενοδόχων και όλων αυτών που προσπαθούν να διασπάσουν τον αγώνα της αγροτιάς.

Στο Βελεστίνο ήταν το τρίτο μπλόκο, όπου οι αγρότες τόνισαν ότι τα μπλόκα ενισχύονται συνεχώς, ενώ ένας από αυτούς είπε για την υπονομευτική προσπάθεια των κυβερνητικών παραγόντων: "Λέει ότι θα πάρουν τους δικούς τους πίσω. Δεμένους τους έχει; Αυτοί νομίζουν ότι είμαστε ο σύλλογος βιομηχάνων". Ο Δ. Σπαθής,μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Βελεστίνου, ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία για τη συμπαράστασή της και τόνισε ότι "σήμερα χτυπούν εμάς, αύριο εσάς. Για μας είναι θέμα επιβίωσης. Ο Σύλλογος Ξενοδόχων έκανε μήνυση για παρακώλυση συγκοινωνιών. Ελπίζουμε και στη δική σας βοήθεια, αλλά η συμπαράσταση είναι μεγάλη".

Στο μπλόκο της "Βιοκαρπέτ",η αντιπροσωπεία βρέθηκε απέναντι σε χιλιάδες τρακτέρ, σε μια "μικρή πολιτεία" που έσφυζε από ζωή, ενώ ακουγόταν από τα μεγάφωνα το "να θυμηθούμε χωριανοί, απόψε τον Αντύπα". Ενας αγρότης έδωσε το πνεύμα της κλιμάκωσης, λέγοντας ότι έρχονται τόσα τρακτέρ που σε λίγο θα ενωθεί το μπλόκο τους με το επόμενο, της διασταύρωσης για το Βόλο! Ο Γ. Μαυρίκος υπογράμμισε, μιλώντας στους αγρότες, ότι "η δική σας νίκη είναι και δική μας νίκη, είναι νίκη όλων μας".

Τα μπλόκα της διασταύρωσης για Βόλο,των Τρικάλων στη σιδηροδρομική γραμμή και των Τεμπών στα διόδια, ήταν οι επόμενοι αγωνιστικοί σταθμοί. Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία έδωσε συνέντευξη Τύπου στη Λάρισα.

"Η κυβέρνηση λέει ότι δεν έχει χρήματα για τους αγρότες, αλλά χαρίζει δισ. δρχ. στο μεγάλο κεφάλαιο, τόνισε ο Γ. Μαυρίκος και συνέχισε: Απευθύνουμε μεγάλο "ευχαριστώ" στην αγροτιά για τον αγώνα που κάνει. Είναι δίκαιος αγώνας και η παρουσία μας εδώ έχει να κάνει με την έκφραση ενεργούσυμπαράστασης στον αγώνα σας".

Αλλά ο Γ. Μαυρίκος αναφέρθηκε και στους αγώνες των εργαζομένων, λέγοντας: "Καταγγέλλουμε τον πρωθυπουργό για τη στάση του απέναντι στα αιτήματα των εργαζομένων. Η σημαντική επιτυχία της απεργίας ήταν ένα μήνυμα ότι δεν πάει άλλο. Οι κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, την ασυδοσία των βιομηχάνων, τις εντολές των Βρυξελλών, θα κορυφωθούν στις 17 Δεκέμβρη και θα δένουν με τον αγώνα των αγροτών, παρά τις προσπάθειες του κυβερνητικού συνδικαλισμού να τις περιορίσουν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ