Σάββατο 7 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
Δεν αντέχει άλλη επιβάρυνση

Η Δραπετσώνα κινητοποιείται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, καθώς μετά την προσπάθεια εγκαθίδρυσης στην πόλη του τμήματος Μεταγωγών Πειραιά, επιχειρείται τώρα να μετεγκατασταθούν στην ίδια περιοχή οι υπηρεσίες της Διεύθυνση Μεταφορών από το Μπραχάμι.

Η "Επιτροπή Κατοίκων Δραπετσώνας", που είχε συσταθεί, για να αντιμετωπίσει την... έλευση του αστυνομικού τμήματος, επαναδραστηριοποιήθηκε ύστερα και από την αδράνεια του δημάρχου της πόλης Κ. Χρονόπουλου και σε ανοιχτή σύσκεψη που συγκάλεσε χτες στο δημαρχείο κατόρθωσε να ληφθεί ομόφωνη απόφαση, ώστε από κοινού με τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας από τη Νομαρχία Πειραιά "να ακυρώσει τη Σύμβαση που προβλέπει τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Μεταφορών από το Μπραχάμι στη Δραπετσώνα και συγκεκριμένα στο κτίριο Κολοβού επί της οδού Μ. Μπότσαρη".

Τη Δευτέρα στις 12.00 το μεσημέρι οι κάτοικοι με τη συμπαράσταση των παρατάξεων του ΔΣ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση μπροστά στον επίμαχο χώρο, αποκλείοντας για μισή ώρα την κυκλοφορία επί των οδών Ψαρών και Σωκράτους και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στη Νομαρχία Πειραιά, για να διαμαρτυρηθούν στον νομάρχη. Να σημειώσουμε ότι στην προχτεσινή σύσκεψη ο επικεφαλής της"Προοδευτικής Δημοκρατικής Κίνησης Δραπετσώνας" Ν. Μπεάζογλου σημείωσε ότι χρειάζεται να ενεργοποιηθεί άμεσα για το θέμα ο Δήμος, καθώς μάλιστα σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποκαλυφθεί ότι ο δήμαρχος Κ. Χρονόπουλος γνώριζε εδώ και 18 ολόκληρους μήνες το θέμα, από τον ΝομάρχηΧρ. Φωτίου, αλλά δεν το ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκαλώντας έτσι τις αντιδράσεις ακόμη και της παράταξης της πλειοψηφίας.

Η περιοχή, σημειώνει η Επιτροπή Κατοίκων, στην οποία παρατηρείται υψηλή κυκλοφοριακή κίνηση, στερείται ελεύθερων χώρων. Οσο για τη Διεύθυνση Μεταφορών θα διεκπεραιώνει τουλάχιστον 5.000 υποθέσεις το μήνα, που σημαίνει 500 επισκέψεις καθημερινά και ανάλογα προβλήματα κυκλοφορίας και στάθμευσης.

Αλλωστε, το Πολυδύναμο Αστυνομικό Τμήμα που βρίσκεται εκεί τελικά λειτουργεί... προσωρινά και ως Μεταγωγών Αλλοδαπών. Εκεί βρίσκεται, όμως, και το 3ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ