Σάββατο 7 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Το ΚΚΕ συμπαραστάτης στους αγώνες αγροτών - εργαζομένων

Στα μπλόκα της Μακεδονίας και της Θράκης επισκέφτηκε προχτές βράδυ η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -

Σε μπλόκα των εξεγερμένων αγροτών της Μακεδονίας και της Θράκης περιόδευσε το βράδυ της Πέμπτης η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.Οι αγρότες στο Πόρτο Λάγος,στη Βασιλίτσα,τη Χρυσούπολη,το Στρυμόνα,τα Μάλγαρα και την ανατολική περιοχή της Θεσσαλονίκης, που είχαν μάθει για την επίσκεψη, περίμεναν την Αλέκα Παπαρήγα, για να συνομιλήσουν μαζί της και να θέσουν υπόψη του ΚΚΕ τα ιδιαίτερα αγροτικά προβλήματα της περιοχής και τις προτάσεις τους. Παντού η υποδοχή ήταν θερμή και οι συζητήσεις ουσιαστικές. Και οι θέσεις του ΚΚΕ για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας βρήκαν την πλήρη αποδοχή των αγροτών.

Πρώτος σταθμός της Αλ. Παπαρήγα ήταν το μπλόκο των αγροτών της Ροδόπης στο Πόρτο Λάγος. Εκεί οι εκατοντάδες αγρότες μαζεύτηκαν γύρω της, για να ακούσουν και να πουν. Την ώρα που η Αλ. Παπαρήγα τόνιζε πως το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, γιατί αν θέλει η κυβέρνηση μπορεί να βρει χρήματα και να δώσει λύση στα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς, ένας αγρότης με μια πράσινη σημαία στο τρακτέρ κατευθύνονταν προς το μπλόκο και φώναζε: "Θέλουν τους αγρότες του ΠΑΣΟΚ στα σπίτια τους. Αμ δε θα τους περάσει. Εγώ τώρα μπαίνω στον αγώνα και θα συνεχίσω".

Στην κουβέντα μπήκαν και κάποιοι οδηγοί φορτηγών που έχουν αποκλειστεί στα μπλόκα. Πριν προλάβουν να διαμαρτυρηθούν η ΓΓ του ΚΕ είπε: "Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας διαιρούν. Τα προβλήματα είναι κοινά γι' αυτό πρέπει να συμπαρασταθείτε στους αγρότες".

Οταν κάποιος από τους αγρότες εξέφρασε την άποψη ότι "όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι", οι υπόλοιποι αντέδρασαν αμέσως. "Τα δικά μας λόγια είναι δεσμεύσεις. Εμείς δεν ψηφίζουμε τις καταστροφικές αποφάσεις, που ψηφίζουν τα άλλα κόμματα που σήμερα δηλώνουν συμπαραστάτες. Εμείς παλεύουμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την εφαρμογή μιας εθνικής πολιτικής στήριξης της μικρομεσαίας αγροτιάς", είπε η Αλ. Παπαρήγα.

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν και οι αγρότες της Χρυσούπολης στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ. Στο μπλόκο του Στρυμόνα, οι Σερραίοι αγρότες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού."Θέλουν να οδηγήσουν τη μικρομεσαία αγροτιά σε ξεκλήρισμα. Οι στόχοι τους είναι καθαροί. Πάνε να δημιουργήσουν σύγχρονους τσιφλικάδες", είπε ανάμεσα στα άλλα η Αλ. Παπαρήγα και τους κάλεσε να συνεχίσουν ανυποχώρητοι τον αγώνα τους, για να ανατρέψουν αυτά τα σχέδια.

Επόμενος σταθμός το μεγάλο μπλόκο των αγροτών της Δυτικής Θεσσαλονίκης, στη γέφυρα των Μαλγάρων. Εκεί είχαν συγκεντρωθεί και κάτοικοι από τα γειτονικά χωριά για να συζητήσουν με την ΓΓ του ΚΚΕ, που τη συνόδευαν ο γραμματέας της ΚΟΘ Θ. Κωντσαντινίδης και ο Γιάννης Κατσαρός,μέλος της ΚΕ. Εκεί η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε για την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζει πιστά η ελληνική κυβέρνηση και σημείωσε πως αυτή η ίδια πολιτική είναι που αναγκάζει τον αγροτικό κόσμο να βγει στους δρόμους και να διεκδικήσει τα δίκια του.

Τέλος, συναντήθηκε και με τους αγρότες στην αερογέφυρα της Θέρμης και τα Πράσινα Φανάρια. "Μεγάλη εφεδρία, για να πιεστεί η κυβέρνηση και να κάνει υποχωρήσεις, είναι η δική σας σταθερότητα στο μαζικό και δυναμικό αγώνα που ξεκινήσατε", είπε η Αλ. Παπαρήγα και πρόσθεσε πως ο δυναμισμός αυτών των κινητοποιήσεων ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σημείωσε πως το ΚΚΕ θα σταθεί συμπαραστάτης στους αγώνες των αγροτών και των εργαζομένων στις πόλεις, που σαν μια γροθιά διεκδικούν τα δίκια τους. Και ένας από τους αγρότες πιο πέρα συμπλήρωσε: "Ούτε οι κομματικές τοποθετήσεις ούτε οι πεποιθήσεις μας χωρίζουν. Μας ενώνουν πάνω απ' όλα τα ταξικά μας συμφέροντα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ