Σάββατο 7 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Με το ζόρι ξένο αφεντικό

Στους λαβύρινθους της αναξιοπιστίας συνεχίζουν να κινούνται κυβέρνηση και διοίκηση του ΟΤΕ, όσον αφορά την πρόσληψη του νέου διευθύνοντα συμβούλου του Οργανισμού. Κατά τη χτεσινή του συνεδρίαση το ΔΣ του ΟΤΕ, ακολουθώντας την προτροπή των δύο αρμόδιων υπουργών, αποφάσισε να καλέσει σε συνέντευξη τον δεύτερο κατά σειρά αξιολόγησης υποψήφιο, τον ομογενή ηλεκτρολόγο μηχανικό Α. Τζανετέα - Κουτσομιχάλη από τον Καναδά. Η ακρόαση αυτή θα γίνει από τον Πρόεδρο και τον σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο, καθώς και το μέλος του ΔΣ Π. Τσουπίδη, που εκπροσωπεί τους ιδιώτες μετόχους.

Με δεδομένο ότι από το βιογραφικό του συγκεκριμένου υποψήφιου σαφώς προκύπτει ότι δε γνωρίζει καλά την ελληνική γλώσσα, - προϋπόθεση που έμπαινε τόσο από την κοινή υπουργική απόφαση για την προκήρυξη του διαγωνισμού, όσο και από τους όρους που έθετε η ΚΑΝΤΟΡ - δημιουργείται το εύλογο ερώτημα, γιατί κυβέρνηση και διοίκηση του ΟΤΕ, εμμένουν σε μια διαδικασία που όπως και στην περίπτωση του πρώτου υποψήφιου, οδηγεί και πάλι σε αδιέξοδο.

Επιπλέον τι το καινούριο θα προσφέρει μια ακόμα ακρόαση του υποψήφιου, όταν το βιογραφικό του και τα προσόντα του είναι ήδη γνωστά στη Διοίκηση του ΟΤΕ; Η επιδίωξη να "νομιμοποιηθεί" μια διαδικασία που "μπάζει από παντού", και δικαίως βάλλεται πανταχόθεν, το μόνο που καταφέρνει είναι η υπονόμευση των συμφερόντων του ΟΤΕ και η υποταγή του σε μικροκομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες.

Η μόνη λύση, για να αρθεί το αδιέξοδο, είναι η πρόταση των εκπροσώπων των εργαζομένων, αλλά και άλλων συνδικαλιστικών φορέων του ΟΤΕ, να υπάρξει άμεση επιλογή του διευθύνοντα συμβούλου από το συγκεκριμένο διαγωνισμό, επανεξετάζοντας τους 10 επικρατέστερους υποψήφιους. Και μάλιστα με τη συμμετοχή των εργαζομένων, με "ανοιχτά χαρτιά", στο "φως της ημέρας"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ