Σάββατο 7 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΜΗΤΤΟΣ
Θέλουν το βουνό χωρίς μπετόν

Την απόφαση των πολιτών και των επιτροπών αγώνα να αποτρέψουν την καταστροφή του Υμηττού, υπογραμμίζει με ανακοίνωση του ο Αναπτυξιακός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγ. Παρασκευής. Παράλληλα, καταγγέλλει την κοινή υπουργική απόφαση των Κ. Λαλιώτη και Στ. Τζουμάκα, που αφορά στην έγκριση νέου ρυμοτομικού σχεδίου στο χώρο που καταλαμβάνει το ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", με σκοπό την οικοδόμηση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων.

Με την υπ' αριθμ. 89904/5225/20.8.96 απόφαση παραχωρείται το δικαίωμα στο ΕΚΕΦΕ "να προχωρήσει σε νέα καταστροφή ενός μεγάλου μέρους πρασίνου του βουνού, οικοδομώντας νέα κτίρια σε 31 στρέμματα δάσους, καλύπτοντάς το με 57.000 τετραγωνικά μέτρα μπετόν και μάλιστα με όρους δόμησης απαράδεκτους (συντελεστής 2,4 και ύψος 16 μέτρα)", τονίζει η ανακοίνωση.

"Μετά τον ουσιαστικό αποκλεισμό του Υμηττού από τα τέσσερα στρατόπεδα, τα δύο κολέγια, το υπουργείο Γεωργίας και το "Δημόκριτο", έρχεται η περιφερειακή Υμηττού και η παραπάνω απόφαση να δώσει το τελειωτικό χτύπημα", αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο σύλλογος πιστεύει ότι η επιμονή του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη, στην επιφανειακή χάραξη της λεωφόρου Υμηττού και στο τερατούργημα της "Χόχτιφ" στα Σπάτα υποδηλώνει την πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει την καταστροφική και αντικοινωνική της πολιτική ενάντια στο περιβάλλον. Καταγγέλλει δε ότι η επίμονη άρνηση μέχρι τώρα των αρμόδιων υπουργείων για την παραχώρηση της πλήρους κυριότητας των χώρων του υπουργείου Γεωργίας και των τεσσάρων στρατοπέδων στο Δήμο Αγ. Παρασκευής, σε συνδυασμό με τις αιτήσεις από "εκπροσώπους εταιριών" για άδειες εγκατάστασης μεγάλων εμπορικών και ξενοδοχειακών μονάδων στις εισόδους της περιφερειακής Υμηττού, έχει στόχο την πλήρη τσιμεντοποίηση του Υμηττού με το ξεπούλημα αυτών των δασικών εκτάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ