Σάββατο 7 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Μίλησαν" στην καρδιά της αγροτιάς

Συγκλονιστικές στιγμές στις συναυλίες της Γιώτας Βέη και του Στέφανου Ψαραδάκου,στα μπλόκα της Λάρισας.

Ηταν κάτι το ανεπανάληπτο οι συναυλίες της Γιώτας Βέη και του Στέφανου Ψαραδάκου,στα μπλόκα της Λάρισας. Χιλιάδες αγρότες, φρουροί των μπλόκων, μαζί με εκατοντάδες γυναίκες και μαθητές, που βρίσκονταν εκεί για συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών, συμμετείχαν στις συναυλίες.

"Χαμός" έγινε στο μπλόκο της "Βιοκαρπέτ", όπου βρίσκονται οι Καρδιτσιώτες, όταν η Γιώτα Βέη άρχισε να τραγουδά το "Θα βγω ψηλά στον Ολυμπο", το "Δελή παπά λεβέντη" και άλλα γνωστά τραγούδια του. Ο χορός στήθηκε αμέσως από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, τους φρουρούς των μπλόκων, τις γυναίκες και τους νέους. Η συναυλία κράτησε πάνω από μια ώρα, αφού κανείς δεν ήθελε να τελειώσει.

Το ίδιο κλίμα υπήρχε με τους Λαρισαίους φρουρούς των μπλόκων στη διασταύρωση της οδού Βόλου και με τους "γλεντζέδες" Τρικαλινούς στο Συκούριο, οι οποίοι τραγούδησαν μαζί με τη Γιώτα Βέη χωρίς μικροφωνικές εγκαταστάσεις.

Οι ξεσηκωμένοι αγρότες της Θεσσαλίας - μέσα στη φούρια της μάχης - θέλουν και στιγμές διασκέδασης, τις οποίες παρέχουν καλλιτέχνες σαν τη Γιώτα Βέη και τον Στέφανο Ψαραδάκο, που ξέρουν να επικοινωνούν, μέσω της τέχνης τους, με το λαό. Κι όταν η τέχνη συνδυάζεται με αγωνιστική λαϊκή έξαρση, τότε"μιλάει" απευθείας στην καρδιά του λαού - αυτό έδειξε η θερμότατη υποδοχή που επιφυλάχτηκε στους καλλιτέχνες - και δικαιώνει την ουσία της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ