Σάββατο 7 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεθοδεύσεις ΠΑΣΟΚο-συμβιβασμένων

Νύχτα, στα κρυφά, οι γνωστοί αγροτοπατέρες του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, Κ. Μαρκούλης και Σαλιάκης, διαπραγματεύονταν με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης το πώς θα διασπάσουν τους αγρότες και θα διαλύσουν το μπλόκο των Μαλγάρων. Είναι γνωστός ο ρόλος του νόθου προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης Σαλιάκη.

Τρεις μέρες μετά την κινητοποίηση των αγροτών και το μπλόκο που στήθηκε στη Γέφυρα των Μαγάρων, έτρεξε, προφανώς σε διατεταγμένη υπηρεσία, να δηλώσει συμμετοχή και να ηγηθεί της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, με προφανή στόχο - όταν θα καλούνταν - να μπορέσει να σπάσει το μπλόκο. Και "πριν αλέκτορα λαλήσαι τρις" επιβεβαιώθηκε ο ρόλος του. Προσπαθώντας να υλοποιήσει την απόφαση της ηγεσίας του κόμματός του να αποχωρήσουν από τα μπλόκα οι αγρότες του ΠΑΣΟΚ, προχτές τη νύχτα είχε σύσκεψη με τον υπουργό και τον αποτυχόντα υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κ. Μαρκούλη για να το μεθοδεύσουν. Μάταια όμως...

Κόντρα λοιπόν στην προσπάθεια των "υποταγμένων" αγροτοπατέρων που μεθοδεύουν το ξεπούλημα των αγώνων, οι αγρότες απάντησαν με το δυνάμωμα των μπλόκων και συνεχίζουν ανυποχώρητοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ