Σάββατο 7 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Ράπισμα στους διασπαστές

Με ομόφωνη απόφασή τους όλοι οι φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος της περιοχής προχωρούν στη διοργάνωση παλλαϊκού συλλαλητηρίου έμπρακτης αλληλεγγύης στους εξεγερμένους αγρότες

Ράπισμα στην κυβερνητική απόπειρα να διασπάσει το μέτωπο αγροτών - λαού, εκεί όπου τα προβλήματα "καίνε", εκεί όπου σηκώθηκε το φλάμπουρο της νέας αγροτικής εξέγερσης, στην πολύπαθη Καρδίτσα, έδωσαν χτες το βράδυ με τηνομόφωνη απόφασή τους οι φορείς του λαϊκού κινήματος στην περιοχή. Αποφάσισαν να στηρίξουν ολόπλευρα, με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, τον αγώνα των εξεγερμένων αγροτών. Στα πλαίσια αυτής της απόφασης την ερχόμενη Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας παλλαϊκό συλλαλητήριο στήριξης και έκφρασης έμπρακτης αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους αγρότες. Αυτή είναι η απάντηση στην αισχρή, ξεδιάντροπη προσπάθεια που κατέβαλε το προηγούμενο βράδυ ο παρά τω πρωθυπουργώ, Θ. Τσουκάτος, μέλος του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ που μάζεψε τα στελέχη του κυβερνητικού κόμματος και αξίωσε από αυτά να στραφούν ανοιχτά ενάντια στην αγροτική εξέγερση.

Ας σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του νομού Καρδίτσας που συμμετείχαν όλοι οι φορείς σε μια σύσκεψη με θέμα τη συμπαράσταση στους αγρότες.

"Η συμπαράστασή σας μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας", είπε ο Β. Μπούτας,μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας. "Τα προβλήματα των αγροτών της Καρδίτσας, συνέχισε ο Β. Μπούτας, είναι προβλήματα όλων των αγροτών της Ελλάδας".

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας Στ. Γούλας, επισήμανε ότι ο αγώνας των αγροτών χρειάζεται την ενίσχυση και τη συμπαράσταση όλων. "Δεν πρέπει, είπε, να αφήσουμε να υπονομευτεί αυτός ο αγώνας και πρέπει να απομονώσουμε τους δήθεν "αγανακτισμένους" πολίτες. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΕΚ πρότεινε να δημιουργηθεί "μόνιμη επιτροπή διεκδίκησης και προώθησης" των προβλημάτων της αγροτιάς και γενικά όλων των προβλημάτων του νομού.

Ο δήμαρχος της πόλης Αθ. Κανταρτζής,είπε ότι ο νομός εξαρτάται κατά πολύ από την καλλιέργεια βαμβακιού και ο μαρασμός των αγροτών θα επιφέρει γενικότερη οικονομική κρίση στην περιοχή τους. Αν ο αγώνας των αγροτών, είπε ο δήμαρχος, δεν αποφέρει αποτελέσματα, κινδυνεύει να μετατραπεί ο νομός σε νέο Λαύριο.

Στη χτεσινή σύσκεψη παραβρέθηκαν: Η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Καρδίτσας, ο Ιατρικός Σύλλογος, η ΕΛΜΕ Καρδίτσας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, το Σωματείο Αγροτικών Συνεταιρισμών, ο Σύλλογος Φαρμακοποιών, ο Σύλλογος Γυναικών ΟΓΕ, ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών, ο δήμαρχος Σοφάδων Β. Κατσάρας, ο δήμαρχος Παλαμά Κ. Εξαρχος, η Επαγγελματική Ενωση Σοφάδων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Γεωπόνων, ο Εμπορικός Σύλλογος, η Επαγγελματική Ενωση Σοφάδων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καρδίτσας και πρόεδροι κοινοτήτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ