Σάββατο 7 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
Σε οριακό σημείο το κυκλοφοριακό πρόβλημα

Ανησυχία προξενεί στο Πέραμα και τους κατοίκους του η απαράδεκτη κυκλοφοριακή κατάσταση που επικρατεί στην πόλη. Η κατάσταση ειδικά που έχει διαμορφωθεί στη λεωφόρου Σχιστού, στον κόμβο Ικονίου και τη νέα οδό που ενώνει τη λεωφόρο με το λιμάνι.

Η λεωφόρος Σχιστού, σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος, παραμένει επί μήνες σε επικίνδυνη κατάσταση μετά τη διάνοιξη του χαντακιού του αγωγού φυσικού αερίου. Τα διαχωριστικά είναι τόσο πρόχειρα, που αποτελούν συνεχή απειλή για τους οδηγούς ιδιαίτερα τη νύχτα.

Την ίδια ώρα η στάθμευση των φορτηγών, χωρίς κανένα σεβασμό προς τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, κάνουν τη διάβαση παγίδα θανάτου, για όποιον επιχειρήσει την είσοδό του στη λεωφόρο Δημοκρατίας τις βραδινές ώρες. Το πρόβλημα επιδεινώνει η συμφόρηση που προκαλεί το σούπερ μάρκετ "Σκλαβενίτη". Η καθυστέρηση, άλλωστε, της διάνοιξης της δεξιάς εισόδου προς τη λεωφόρο Σχιστού από τη λεωφόρο Δημοκρατίας, την οποία έχει υποσχεθεί το ΔΣ του ΟΛΠ, μετατρέπει την περιοχή σε χώρο παράνομης στάθμευσης νταλικών και τόπο συσσώρευσης απορριμμάτων.

Ο Δήμος Περάματος, όπως σημείωσε χτες ο δήμαρχος Γ. Πατσιλινάκος,"είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει με όλους τους τρόπους τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών μέχρι και την κατασκευή του δεύτερου δρόμου, που αποτελεί τη μόνη βιώσιμη λύση για την περιοχή. Ο ΟΛΠ οφείλει να αναλάβει τις υποχρεώσεις του απέναντι σε μια πόλη, που μόνο αρνητικά γνωρίζει τη σχέση της μαζί του. Οι επιβαρύνσεις από τη λειτουργία του εμπορικού λιμανιού στην πόλη μας πρέπει να συνοδευτούν από αντισταθμιστικά μέτρα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ