Σάββατο 7 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Συνεχίζουν σε πείσμα της κυβέρνησης

Σε πείσμα της κυβέρνησης και του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, που έντρομοι από την έκταση και τη μαχητικότητα των κινητοποιήσεων, προχωρούν σεσπασμωδικές κινήσεις για να τις καταστείλουν, οι αγρότες της Πελοποννήσου συνεχίζουν τον αγώνα και καθημερινά στήνουν νέα μπλόκα.

Χτες οι αγρότες της Κορινθίας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής απέκλεισαν την εθνική οδό Κορίνθου - Πάτρας στο ύψος του Κιάτου διεκδικώντας λύσεις για τα οξύτατα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν - κυρίως σ' ό,τι αφορά τη σταφίδα και τα λεμόνια. Στην κινητοποίηση αυτή στάθηκαν εμπόδιο όλες τις προηγούμενες μέρες, μια σειρά "κοινωνικοί εταίροι" της Κορινθίας όπως ο νομάρχης και η αστυνομία μαζί με τον απαραίτητο "μαϊντανό", τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ που περιφέρονταν σε πόλεις και χωριά του νομού τρομοκρατώντας, εκβιάζοντας και απειλώντας αγρότες να πνίξουν την οργή τους και να μην συστρατευτούν με τη στρατιά της "υποκινούμενης μειοψηφίας" - όπως προκλητικά αποκαλούν τους αγρότες. Η απάντηση δόθηκε χτες από τους ίδιους τους αγρότες που κίνησαν από νωρίς για να στήσουν το μπλόκο στο Κιάτο καταγγέλλοντας τον απεργοσπαστικό μηχανισμό. Μάλιστα για κάποιους που λύγισαν έλεγαν πως "αν κάποιοι βάζουν το κομματικό συμφέρον πάνω από το ατομικό τους θα 'ναι τα πρώτα θύματα της αντιαγροτικής πολιτικής που θα εφαρμοστεί αν το κίνημα σήμερα λυγίσει".

Οι αγρότες της Πελοποννήσου μελετούν προσεκτικά τα επόμενα βήματά τους στην κατεύθυνση κλιμάκωσης των αγώνων τους που όπως σημειώνουν "βρίσκονται σε οριακό σημείο". Αντιπρόσωποι των Συντονιστικών αναχωρούσαν χτες βράδυ για τη Θεσσαλία προκειμένου να πάρουν μέρος στην πανελλαδική σύσκεψη που συγκαλεί σήμερα η Πανθεσσαλική Επιτροπή Αγώνα με στόχο τον πανελλαδικό συντονισμό και την ποιοτική άνοδο των κινητοποιήσεων.

Αξιοσημείωτη είναι η συμπαράσταση των εργαζόμενων και του λαού της Πελοποννήσου στον αγώνα των αγροτών που πολλοί τον χαρακτηρίζουν "εθνικής σημασίας" καθώς η έκβασή του θα σηματοδοτήσει νέα περίοδο στους λαϊκούς αγώνες. Χτες στο μπλόκο των αγροτών στο Αρτεμίσιο, δεν ήταν λίγοι οι μαζικοί φορείς που πέρασαν να εκφράσουν τη στήριξη και τη συμπαράστασή τους στους αγρότες: ανάμεσά τους το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας και πολλά εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της Αρκαδίας και της Αργολίδας, κοινοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι μαζικών φορέων. Παρόμοια ήταν η κατάσταση και στο μπλόκο των αγροτών της Αιγιάλειας το οποίο επισκέφθηκαν χτες εργαζόμενοι του Αιγίου που με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου πραγματοποίησαν δίωρη στάση εργασίας για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους αγροτικούς αγώνες. Το μπλόκο επισκέφθηκαν εργαζόμενοι της ΕΒΟ και χαιρέτισαν τους αγωνιζόμενους αγρότες. Ακόμα, τη συμπαράσταση των εργαζόμενων της Αθήνας στα μπλόκα της Νεμέας και του Αιγίου, μετέφεραν μέλη της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΣΑΚίτες).

Πολλά μπλόκα της Πελοποννήσου επισκέφθηκε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας ο οποίος μετέφερε στους αγρότες τη στήριξη του Κόμματος στον αγώνα τους, συζήτησε μαζί τους τα προβλήματά τους και άκουσε τις απόψεις τους αλλά και την απόφασή τους να μείνουν και να συνεχίσουν μέχρι τη νίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ