Σάββατο 7 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τα προβλήματα είναι κοινά

Μαχητικό συλλαλητήριο έμπρακτης συμπαράστασης στους αγρότες έκαναν χτες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης

Ενεργά στο πλευρό των αγροτών, εκατοντάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νεολαίοι της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα μαχητικό συλλαλητήριο συμπαράστασης στο κέντρο της πόλης, ζητώντας από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αντιαγροτική της πολιτική και τις προσπάθειες κατασυκοφάντησης του αγροτικού κινήματος και να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα της αγροτιάς.

Εργαζόμενοι από όλους σχεδόν τους κλάδους, εργατικά σωματεία, σύλλογοι γυναικών, οργανώσεις συνταξιούχων αντιστασιακών, επιτροπές ειρήνης από πολλές συνοικίες της πόλης, αλλά και επαγγελματικά σωματεία δήλωσαν "παρών" στο συλλαλητήριο, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους αγρότες κόντρα στις μεθοδευμένες και "υποκινούμενες" προσπάθειες της κυβέρνησης και των διάφορων δήθεν "αγανακτισμένων" φορέων, όπως ο ΣΕΒ και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, που θέλουν τους αγρότες απομονωμένους στο περιθώριο. Στο συλλαλητήριο παρευρέθηκε κλιμάκιο της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

"Είμαστε εδώ να εκφράσουμε ενεργά τη συμπαράστασή μας στους αγρότες γιατί τα προβλήματα είναι κοινά", δήλωσε στο "Ρ" η πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης Σοφία Καλαντίδου.Και συνέχισε: "Η Επιτροπή Σωματείων θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις συμπαράστασης πέρα από τις συναινετικές πλειοψηφίες στο ΕΚΘ και στη ΓΣΕΕ και όσο για τον Εμπορικό Σύλλογο εμείς τους λέμε πως τα μαγαζιά δεν έχουν δουλιά γιατί οι αγρότες και οι εργαζόμενοι δεν έχουν χρήματα από την πολιτική λιτότητας που στηρίζουν".

Εκ μέρους των συντονιστικών επιτροπών των αγροτών από τα μπλόκα των Μαλγάρων και της Θέρμης ο Τάσος Πασχαλούδης και ο Βασίλης Σινάκος απηύθυναν χαιρετισμό στη συγκέντρωση και προειδοποίησαν την κυβέρνηση πως οι αγρότες δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους.

Ο κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο, μέλος της Επιτροπής Σωματείων Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Κυριακίδης στάθηκε ιδιαίτερα στα τεράστια προβλήματα της αγροτιάς και χαρακτήρισε την πολιτική της κυβέρνησης ληστρική και καταστροφική όχι μόνο για τους αγρότες, αλλά για όλα τα λαϊκά στρώματα.

"Ο αγώνας του καπνεργάτη είναι κοινός με τον καπνοπαραγωγό, του υφαντουργού με τον βαμβακοπαραγωγό", τόνισε. "Εμείς οι εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους απαντάμε στον "τσαμπουκά" του πρωθυπουργού: Κάτω τα χέρια από τους αγρότες. Αν έχει τσαμπουκά να τον δείξει εκεί που πρέπει και όχι να σκύβει τη μέση και να ευχαριστεί του Αμερικανούς και τις πολυεθνικές. Η τρομοκρατία και η λάσπη δε θα περάσουν".

Ακολούθησε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό με τις θέσεις συμπαράστασης των εργατοϋπαλληλικών σωματείων για τα προβλήματα της αγροτιάς, ενώ τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν "Αγροτιά - Εργατιά μια φωνή και μια γροθιά", "Αγροτιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλιά" και "Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ