Σάββατο 7 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλη διαδήλωση μαθητών

Οι "αδιάφοροι", οι "απολίτικοι", οι δήθεν ατομικιστές νέοι, βγήκαν στους δρόμους της Καρδίτσας υποκινούμενοι από τα εκρηκτικά προβλήματα και αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στα σχολεία τους. Υποκινούμενοι από την τραγική κατάσταση και την ανέχεια που αντιμετωπίζουν καθημερινά στα σπίτια τους. Με μια γεμάτη παλμό και όγκο διαδήλωση ανατάραξαν τα λιμνάζοντα νερά.

Περίπου 2.000 μαθητές από όλα σχεδόν τα σχολεία της πόλης - τα οποία τελούν υπό κατάληψη - συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης και με πορεία πήγαν στη Νομαρχία, όπου και συναντήθηκαν με το νομάρχη και τον περιφερειάρχη.

Η χτεσινή κινητοποίηση των μαθητών ήταν μια ακόμη ενέργεια αλληλεγγύης στους αγρότες. Ηταν, όμως, και μια δυναμική συγκέντρωση, στην οποία οι μαθητές που πήραν μέρος διαμαρτυρήθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παιδεία, ζητώντας άμεσες λύσεις στα εκπαιδευτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη της Καρδίτσας.

Στην κεφαλή της πορείας των μαθητών στάθηκε το πανό. Το σύνθημα που ήταν γραμμένο πάνω έστελνε το μήνυμα: "Τζουμάκα και Αρσένη, ο κόμπος έφτασε στο χτένι". Το σύνθημα που βροντοφώναξαν οι μαθητές πλησιάζοντας προς το κτίριο της νομαρχίας ήταν: "Η αγροτιά παλεύει και θα νικήσει τη σύγκλιση του Μάαστριχτ θα καταργήσει", ενώ φτάνοντας, το σύνθημα "θέλουμε σχολεία και όχι κοροϊδία" δόνησε την ατμόσφαιρα.

Οι μαθητές επέδωσαν στο νομάρχη και τον περιφερειάρχη ψήφισμα, στο οποίο μεταξύ άλλων τονιζόταν: "Ο αγώνας των αγροτών είναι και δική μας υπόθεση. Βρισκόμαστε μπροστά στην πλήρη εξέλιξη ενός βίαιου ξεκληρίσματος της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή επίθεση περικοπών στην παιδεία. Μπροστά στην κατάσταση που διαμορφώνεται ο μόνος δρόμος είναι ο συντονισμένος αγώνας ολόκληρου του λαού, για να ανατραπεί αυτή η αντιλαϊκή πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ