Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προβλήματα στη Θεσσαλία

Τα νερά από τα χιόνια και τις βροχές που φτάνουν στον Πηνειό και τους παραποτάμους του έχουν ανεβάσει επικίνδυνα τη στάθμη τους και απειλούνται με πλημμύρες όχι μόνο εκτάσεις καλλιεργειών, αλλά ακόμα και χωριά, όπως το Ζάρκο, η Πηνειάδα, το Κεραμίδι, ο Κλοκοτός στο Νομό Τρικάλων. Από νερά πλημμύρισε ο οικισμός των ΡΟΜΑ στη Μαυρίκα Καρδίτσας και εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους.

Στα ορεινά των τεσσάρων νομών το χιόνι έχει φτάσει σε μεγάλο ύψος και η χιονόπτωση συνεχίζεται, ενώ στο Νομό Τρικάλων 52 χωριά των Δήμων Πύλης και Καλαμπάκας είναι αποκλεισμένα. Στο τύμπανο των Αγράφων στην Καρδίτσα 4 υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας - χειριστές εκχιονιστικών μηχανημάτων - εγκλωβίστηκαν και η επιχείρηση απεγκλωβισμού τους κράτησε ώρες.

Από τις σφοδρές ανεμοθύελλες, ιδιαίτερα στους Νομούς Λάρισας και Μαγνησίας, προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές σε σπίτια, ποιμνιοστάσια, δρόμους, βάρκες, δένδρα, πινακίδες της τροχαίας, φωτεινούς σηματοδότες κ.ά. Στο χωριό Στεφανοβίκειο Μαγνησίας στέγη σπιτιού «έφυγε» και πήγε και «καρφώθηκε» σε διπλανό σπίτι!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ