Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ
Καταγγέλλουν την κατάργηση πυροσβεστικών κλιμακίων

Την κατάργηση της πυρασφάλειας και πυροπροστασίας σε αρκετές περιοχές της χώρας από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. που δρομολογεί το κλείσιμο πάνω από 40 πυροσβεστικών σταθμών και αποκεντρωμένων κλιμακίων, κατάγγειλε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Ηπείρου (ΕΑΚΠ).

Οι εκπρόσωποι και μέλη του ΔΣ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηπείρου Δημήτρης Βλάχος και Γιάννης Ράπτης αναφέρθηκαν στο σχετικό πόρισμα της επιτροπής του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος όπου προτείνονται για κατάργηση πάνω από 40 υπηρεσίες - σταθμοί και κλιμάκια πανελλαδικά. Για την Περιφέρεια Ηπείρου συγκεκριμένα προτάσσεται η κατάργηση της 5ης ΕΜΑΚ που επιχειρεί σε επίπεδο περιφέρειας, το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Μηλιωτάδων Ζαγορίου που αποτελεί και την μοναδική υπηρεσία στο Ζαγόρι σε μια περιοχή όπου υπάρχει πυκνή και έντονη βλάστηση, πλούσιος δασικός πλούτος καθώς και η κατάργηση των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Βουτσαρά στο δήμο Ζίτσας, Αστροχωρίου νομού Αρτας και Θεσπρωτικού νομού Πρέβεζας. Και τα 4 κλιμάκια όπως αναφέρθηκε έχουν τομείς ευθύνης εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων το καθένα ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι κτιριακές τους εγκαταστάσεις όπως και της 5ης ΕΜΑΚ δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό σε ό,τι αφορά το κόστος ενοικίου.

Η ΕΑΚΠ ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για πραγματική αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος με αναβάθμιση και αύξηση των οργανικών θέσεων στις υπάρχουσες υπηρεσίες, για να μην γίνει καμία κατάργηση υπηρεσίας σε όλη την χώρα. Προτάθηκαν επίσης βασικά θέματα διεκδίκησης όπως η κατάργηση των αντεργατικών ωραρίων εργασίας αφού δουλεύουν 6ήμερο - 8ωρο εβδομαδιαίως συν υπερεργασία (που προκύπτει από τα συμβάντα) η απόσυρση του αντιδραστικού σχεδίου για τον νέο κανονισμό μεταθέσεων, το νέο στρατιωτικό μισθολόγιο που θα βυθίσει στην φτώχεια και την ανέχεια την πλειοψηφία των ενστόλων, η καταβολή των οφειλομένων υπερωριών με πραγματική αμοιβή και όχι με ρεπό όπως δίνονται σήμερα κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ