Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρέμβαση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής για τη Δημοτική Αστυνομία

Καταγγέλλει τον αντιλαϊκό της ρόλο και τη χρησιμοποίηση των εργαζομένων για την ένταση κατασταλτικών μέτρων

Την πρόθεση της δημόσιας διοίκησης και της ΠΕΔΑ για μετατροπή των εργαζόμενων στη Δημοτική Αστυνομία σε μηχανισμό είσπραξης και καταστολής ώστε η Ελληνική Αστυνομία να απελευθερωθεί και να μπορεί πιο εύκολα να συγκεντρωθεί στην καταστολή του λαϊκού κινήματος, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής προβάλλοντας ταυτόχρονα ένα ολόκληρο πλαίσιο αιτημάτων.

Σε συνθήκες έντασης της επίθεσης, σημειώνει το Συνδικάτο, «κράτος και δήμαρχοι επεξεργάζονται νέες πολιτικές για την ακόμη μεγαλύτερη μετατροπή της Δημοτικής Αστυνομίας σε Σώμα Ασφαλείας και την ενίσχυση των κατασταλτικών και εισπρακτικών αρμοδιοτήτων της». Πιο κάτω αναφέρεται στις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά και της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ για την περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων των δημοτικών αστυνομικών.

Στη συνέχεια καταγγέλλει τους όρους μέσα στους οποίους καλούνται να εργαστούν οι δημοτικοί αστυνόμοι όπως: οι συνεχείς επιθέσεις που δέχονται λόγω «της διάθεσής τους σε αποστολές με σαφή κατασταλτικό χαρακτήρα», η 24ωρη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, η προσπάθεια της κυβέρνησης και ορισμένων «πρόθυμων» δημάρχων να ενισχύσουν περαιτέρω τον κατασταλτικό χαρακτήρα της Δημοτικής Αστυνομίας, οι κάθε είδους συνεργασίες με την Ελληνική Αστυνομία, η απουσία κανονισμού λειτουργίας, η διοίκηση και λειτουργία των σχολών Δημοτικής Αστυνομίας από Αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ., η μετατροπή των Δημοτικών Αστυνομικών σε δόκιμους με κίνδυνο απόλυσης και οι απαράδεκτοι μισθοί πείνας, η πρακτική άσκηση σε Αστυνομικά Τμήματα, η μη παροχή από τους Δήμους των απαιτούμενων κονδυλίων για την ένδυση των δημοτικών αστυνομικών, τα μέτρα που χτυπάνε τα δικαιώματα των εργαζομένων στο σύνολό τους και άλλα.

Το Συνδικάτο διεκδικεί:

  • Δημοτική Αστυνομία ως ειδική υπηρεσία, με εργαζόμενους ίσους με τους υπόλοιπους στην τοπική διοίκηση, με προσανατολισμό την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενέστερων κοινωνικών και ειδικών ομάδων και συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία για την καλύτερη λειτουργία των πόλεων.
  • Την κατάργηση όλων των κατασταλτικών και εισπρακτικών αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας. Ειδικότερα την άμεση κατάργηση της αρμοδιότητας για το παρεμπόριο που θέτει σε κίνδυνο σε καθημερινή βάση την ασφάλεια των δημοτικών αστυνομικών και έχει σαφή κατασταλτικό και εισπρακτικό χαρακτήρα.
  • Δημοτική Αστυνομία υπό τον έλεγχο της Τοπικής Διοίκησης, όργανο εφαρμογής των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, και όχι της κεντρικής διοίκησης.
  • Την κατάργηση της 24ωρης λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας.
  • Κανονισμό λειτουργίας που να αντιμετωπίζει τα θέματα ασφαλείας που έχουν προκύψει και να διασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ