Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
Οι ανάπηροι αντιστασιακοί στην εκλογική μάχη

Η Επιτροπή Στήριξης του ΚΚΕ, των Αναπήρων Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης,κομμουνιστών, στην παρακάτω διακήρυξή της για την εκλογική μάχη, αναφέρει:

"Εμείς οι Ανάπηροι και Θύματα της Εθνικής Αντίστασης, θέλουμε να εκφράσουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στο δικομματισμό και να καλέσουμε τους αναπήρους και θύματα πολέμου, αντιδικτατορικής Αντίστασης και Εμφυλίου Πολέμου, σε αντεπίθεση.

Οι κυβερνήσεις του δικομματισμού με την κεντροαριστερά ή κεντροδεξιά, συνεχίζουν την πολιτική του εμπαιγμού, περιφρόνησης και εχθρικής αντιμετώπισης των προβλημάτων μας, γι' αυτό:

Καλούμε όλους τους συναγωνιστές μας - που μαζί σε σκληρούς αγώνες παλέψαμε, να πορευτούμε ξανά ενωμένοι, γυρίζοντας την πλάτη μας στους συμβιβασμένους, στην ηττοπάθεια, στην υποταγή.

Να αποκλείσουμε οριστικά από τις επιλογές μας κόμματα που μια ζωή οδηγούν το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Να κάνουμε τα πάντα για να σπάσουμε ό,τι μας κρατά μακριά από τη δράση και μπροστάρηδες να στρατευτούμε στη μάχη για ένα ισχυρό - δυνατό ΚΚΕ. Αυτή θα είναι μια δυναμική απάντηση στη συναίνεση και το συμβιβασμό.

Τώρα μας ενώνει η μάχη για την υπερψήφιση του ΚΚΕ. Είναι μια υπεύθυνη πολιτική πράξη που χρωστά ο καθένας μας στην ιστορία του.

Με την ψήφο μας καταδικάζουμε τη συντηρητική πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας, της εξάρτησης. Το ΚΚΕ είναι η πολιτική δύναμη που στάθηκε κόντρα στην υποτέλεια. Είναι η μόνη συγκροτημένη σύγχρονη πολιτική δύναμη που εκφράζει την αντίσταση και αντεπίθεση στο κεφάλαιο και στις δεσμεύσεις του προγράμματος σύγκλισης.

Ολοι εμείς οι αντιστασιακοί θα πάμε από σπίτι σε σπίτι, να βρούμε όλους όσοι μόχθησαν μαζί μας και ξανά πρωτοπόροι θ' αγωνιστούμε ενάντια σ' αυτούς που υποστηρίζουν τη "νέα τάξη πραγμάτων" και σ' αυτούς που θέλουν τη γενιά της Αντίστασης, τους συνταξιούχους, ξοφλημένους.

Ολοι εμείς οι ανάπηροι και θύματα της Εθνικής Αντίστασης, κομμουνιστές, οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ, του κόμματος των θυσιών και των αγώνων, του κόμματος των Μαλτέζου, Σουκατζίδη, Αποστόλου, Ζεύγου, Μπελογιάννη, Πλουμπίδη, Αμπατιέλου, Βασιλακοπούλου, πρέπει να το στηρίξουμε να βγει από τις εκλογές δυναμωμένο και να μπει στη Βουλή τρίτο κόμμα.

Να μετατρέψουμε τη λαϊκή δυσαρέσκεια σε ψήφους, για κοινωνική πρόοδο και εθνική ανεξαρτησία.

Συναγωνιστές, ας οργανώσουμε, ας ενισχύσουμε την αντίσταση και αντεπίθεση του ΚΚΕ, ενάντια σ' αυτούς που καταδικάζουν τη χώρα στην οπισθοδρόμηση με την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ. Ας σταθούμε μπροστά στο προσκλητήριο της εκλογικής ΝΙΚΗΣ του ΚΚΕ, μιας νίκης ιστορικής σημασίας για την πορεία του λαού μας, των παιδιών μας, για ένα καλύτερο αύριο".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις εκλογές του Νοέμβρη (2010-09-16 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2002-06-07 00:00:00.0)
Εμφυλιοπολεμική αντιμετώπιση από την κυβέρνηση (2001-03-09 00:00:00.0)
Αρνούνται να συμμετέχουν σε μνημόσυνο - φιέστα (1999-07-31 00:00:00.0)
Στερνό "αντίο" στον Δρόσο Λαμπρόπουλο (1999-04-15 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1996-08-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ