Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο"

Με προσοχή

ΕΝΑΣ ΟΠΑΔΟΣ από το Ηράκλειο Κρήτης: Οι εκλογές θα γίνουν γρήγορα. Τα ψηφοδέλτια θα είναι σκοπίμως πολλά. Εκείνος που τα δίνει στο εκλογικό κέντρο είναι διαλεγμένος, δίνει συχνά ένα λειψό. Προτιμά εκείνο του ΚΚΕ. Ο ψηφοφόρος δεν τολμά να το ζητήσει, γιατί δε θέλει να κάνει θέμα. Αν το κάνει, τότε κάποιος του ζητά συγνώμη. Ετσι το ΚΚΕ χάνει πολλούς ψήφους. Αυτά βέβαια στις παραμεθόριες περιοχές και στις μικρές πόλεις και χωριά.

Προσέξτε τα εκλογικά κέντρα και μετρήστε μόνοι, αν γίνεται βέβαια, τα ψηφοδέλτια.

Και κάτι άλλο: Μετά τον Κωνσταντόπουλο εμφανίζουν τώρα τον Ανδρουλάκη. Σκοπός τους πάλι είναι να κτυπηθεί το ΚΚΕ με κάθε τρόπο.

Απορία συνταξιούχου του ΤΕΒΕ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΟΜΑΛΗΣ,πρώην πρόεδρος του Σωματείου Καταστηματαρχών Υποδηματοποιών και πρόεδρος συλλόγου συνταξιούχων ΤΕΒΕ, από τον Πειραιά: Ρωτώ τον κ. πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς του: Ασχολήθηκαν με τις κατώτερες συντάξεις του ΤΕΒΕ των 76.000 δρχ.;

Προφανώς έχουν τελειώσει τα προβλήματα της Ελλάδας και βρήκαν την ευκαιρία να ασχοληθούν και με τους συνταξιούχους του ΤΕΒΕ.

Οταν ο συνταξιούχος έχει ένα άλλο εισόδημα δεν τυγχάνει προσαύξησης στη σύνταξή του. Βάσει ποιας λογικής έγινε αυτή η ρύθμιση; Ας μας δώσει μια απάντηση κάποιος αρμόδιος για το θέμα αυτό.

Αυτοί που παίρνουν τις συντάξεις των 300.000 και 500.000 δρχ. δεν έχουν άλλα εισοδήματα;

Για άλλη μια φορά τα περήφανα γηρατειά εξευτελίζονται κατά τον πιο άγριο και άσχημο τρόπο.

Το ΠΑΣΟΚ εξαπάτησε το λαό

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΒΡΥΣΑΚΗΣ,Ελευσίνα: Οταν το 1975 - '76 εμφανίστηκε το ΠΑΣΟΚ στον πολιτικό στίβο, έριξε συνθήματα παραπλάνησης του λαού και το πέτυχε. Ομως όλα ήταν ψεύδη ασύστολα που στην πορεία αποκαλύφθηκαν, αφήνοντας το "Κίνημα" "γυμνό".

Το "Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες", που κατά κόρον χρησιμοποίησε και οικειοποιήθηκε το ΠΑΣΟΚ δεν ανήκει σ' αυτό, αλλά στο ΕΑΜ, που το είχε σαν σύνθημα όταν ξέσπασαν τα Δεκεμβριανά και έγκαιρα είχε καταλάβει την αγγλική επέμβαση με τη συνεργασία του αποκαλούμενου το 1968 "Γέρου της Δημοκρατίας" Γ. Παπανδρέου.

Ως αντιπολίτευση χρησιμοποιούσε το "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο" του ΚΚΕ, όταν όμως έγινε κυβέρνηση το ξέχασε, εξαπατώντας έτσι το λαό που τον χρησιμοποίησε για να καταλάβει μόνο την εξουσία.

Ξενομανία

ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΡΑΚΑΚΗΣ από τα Μεσκλά Κρήτης (Ο επιστολογράφος συνοδεύει το γραπτό του με τη διαφημιστική κάρτα ενός κρητικού εστιατορίου στην Ιεράπετρα, που είναι γραμμένη μόνο στη γερμανική γλώσσα): Η Κρήτη κινδυνεύει από τη δουλοπρέπεια και την ξενομανία των κατοίκων, χάριν του κακώς εννοουμένου τουρισμού. Ξεπούλημα της ελληνικότητας, αλλοτρίωση της εθνικής ταυτότητας. Κινδυνεύουν να χαθούν τα ήθη και τα έθιμα και η Κρήτη να γίνει ο υπηρέτης των ξένων "κατακτητών" τουριστών. Το ξένο νόμισμα έγινε ο ρυθμιστής των πάντων, ηθών, εθίμων, αξιών, και αντικατέστησε το κρητικό αλισβερίσι. Φοβάμαι ότι έτσι σιγά σιγά διαφθείρεται και η κρητική περήφανη ψυχή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Πλατύ» αγωνιστικό ψηφοδέλτιο (2006-09-21 00:00:00.0)
Ενας στους δύο κάτω από 450 ευρώ! (2005-11-04 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση στην πολιτική που τους εξαθλιώνει (2003-11-25 00:00:00.0)
Εξαγγελίες εξαπάτησης (2003-08-27 00:00:00.0)
Η πιο μεγάλη πορεία των συνταξιούχων (1996-03-10 00:00:00.0)
Πανελλαδική αγωνιστική απάντηση (1996-01-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ