Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ
Στα δικαστήρια σήμερα η απεργία!

Στο "εδώλιο" οδηγείται σήμερα ο αγώνας για το μεροκάματο και τη σωτηρία της επιχείρησης, που κάνουν οι 600 εναπομείναντες εργαζόμενοι της "Χαλυβουργικής".Στις 12 το μεσημέρι εκδικάζεται στο μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της εταιρίας, όπου με σαθρά επιχειρήματα και με προφανή στόχο να κάμψει την αγωνιστικότητά τους, ζητά να κηρυχτούν οι κινητοποιήσεις τους παράνομες και καταχρηστικές!

Παρά το γεγονός ότι ήδη έχει κλείσει το τμήμα ηλεκτρικών κλιβάνων - απ' τα σημαντικότερα στην παραγωγική διαδικασία και 250 εργάτες απολύθηκαν. Παρά το ότι κλείνει ένα απ' τα τμήματα παραγωγής σιδήρου και άλλοι 120 εργάτες ετοιμάζεται να πεταχτούν στο δρόμο. Παρά το ότι το σύνολο του προσωπικού (200 άτομα) του ελασματουργείου έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, η εταιρία απαιτεί την ποινικοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων, επικαλούμενη ότι οι εργάτες αποβλέπουν να "διαλύσουν το εργοστάσιο" και ότι οι συνδικαλιστές "υπερέβησαν τα όρια"!

Το αποκορύφωμα του θράσους είναι η απαίτηση για προσωπική κράτηση ενός έτους, όχι μόνο των σημερινών επικεφαλής του σωματείου, αλλά και αυτών που θα εκλεγούν στο μέλλον!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ