Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψήφος στο ΚΚΕ από τους στρατιώτες και αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων

Οσο πλησιάζει η μέρα των εκλογών τόσο περισσότερο εντείνονται οι προσπάθειες των κομμάτων του δικομματισμού, να παραπλανήσουν τους ψηφοφόρους και να υφαρπάξουν την ψήφο τους. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο. Και ενώ είναι βέβαιο, ότι και μετά τις εκλογές όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, θα συνεχιστεί, και μάλιστα με πιο σκληρά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, η αντιλαϊκή πολιτική, που υπαγορεύεται από την ΕΕ, δε διστάζουν να δίνουν προς κάθε κατεύθυνση ψεύτικες υποσχέσεις για παροχές χωρίς αντίκρισμα κλπ.

Μπροστά στον κίνδυνο, που αντιμετωπίζουν, να χάσουν την αυτοδυναμία, οι ηγέτες του δικομματισμού έφθασαν στο σημείο να αναμείξουν και τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας μας στα προεκλογικά τους παιχνίδια και μάλιστα με έναν τρόπο απαράδεκτο, που μπορεί να έχει συνέπειες σε βάρος του κύρους και του αξιόμαχου του στρατεύματος. Αυτή τους η συμπεριφορά είναι οπωσδήποτε καταδικαστέα, πολύ περισσότερο στις σημερινές συνθήκες που πρέπει με κάθε τρόπο να ενισχύεται το κύρος των Ενόπλων μας Δυνάμεων, των οποίων ο ρόλος αποκτάει ακόμα μεγαλύτερο βάρος.

Το ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους ενέργειες και καλεί τους ψηφοφόρους να δώσουν στους δύο μονομάχους την πρέπουσα απάντηση καταψηφίζοντάς τους.

Αυτός ο ψηφοθηρικός εκτραχηλισμός των κομμάτων του δικομματισμού είναι ένας επιπλέον λόγος για αποδοκιμασία στην κάλπη. Αλλά αυτή η αποδοκιμασία θα είναι ακόμα πιο αυστηρή, αν αυτή η ψήφος δοθεί από τους στρατιώτες και τους αξιωματικούς στο ΚΚΕ. Και πραγματικά το ΚΚΕ δικαιούται αυτή την ψήφο από τις Ενοπλες Δυνάμεις, γιατί πέρα από το ότι κρατά πάντα ψηλά τη σημαία του αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία και ακούραστα αγωνίζεται για το καλό του τόπου και του λαού γενικά, ειδικά για τις Ενοπλες Δυνάμεις αγωνίζεται επίσης για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και εργασίας του προσωπικού και για τον ουσιαστικό εκδημοκρατισμό τους. Το ΚΚΕ είναι το κόμμα που προβάλλει τις πιο σωστές θέσεις για τα εθνικά ζητήματα και αγωνίζεται ασταμάτητα για την απαλλαγή της χώρας από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά και την απεξάρτηση των Ενόπλων Δυνάμεων από το ΝΑΤΟ.

Το ΚΚΕ συμπαραστάθηκε, σε κάθε περίπτωση, στα δίκαια αιτήματα όχι μόνο των στρατιωτών, αλλά και των μονίμων στελεχών, πάλεψε και παλεύει για την κατοχύρωση των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων. Και είναι γεγονός, ότι, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που παρενέβαλλε και παρεμβάλλει το κατεστημένο, η φωνή του ΚΚΕ κατορθώνει να φθάνει στα στρατόπεδα και να βρίσκει θετική απήχηση στο προσωπικό.

Γι' αυτό και δε θα 'ταν υπερβολή, να σημειώσουμε, ότι και οι λίγες βελτιώσεις που επιτεύχθηκαν, σε μεγάλο βαθμό, οφείλονται στις πρωτοβουλίες των αριστερών φαντάρων και στην πάλη του δημοκρατικού κινήματος με πρωτοπορία τους κομμουνιστές.

Ομως, στην πραγματικότητα αυτές οι αλλαγές προς το καλύτερο ήταν περισσότερο επιφανειακές και δεν έγινε μέχρι σήμερα, παρά τις εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ, ο ουσιαστικός εκδημοκρατισμός των Ενόπλων Δυνάμεων. Εξακολουθεί να διατηρείται, σύμφωνα και με τις προδιαγραφές του ΝΑΤΟ, το αυταρχικό και αντιδημοκρατικό καθεστώς στις Ενοπλες Δυνάμεις και θα χρειαστεί και στο μέλλον μακρόχρονος και επίμονος αγώνας για ουσιαστικό εκδημοκρατισμό τους.

Γι' αυτό είναι βέβαιο, ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ στη Βουλή και στο μαζικό κίνημα θα του επιτρέψει να παλέψει από καλύτερες θέσεις για σωστές και δίκαιες λύσεις και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Τότε θα είναι, π. χ. πιο δύσκολη η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς, θα είναι πιο δύσκολη η αποστολή δικών μας στρατιωτών εκτός της Ελλάδας, σε δήθεν ανθρωπιστικές αποστολές, με αποφάσεις του ΟΗΕ, που στην ουσία θα είναι αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της ΔΕΕ και θα αποβλέπουν στην εφαρμογή της "νέας τάξης πραγμάτων". Χρειάζεται ασφαλώς σοβαρή, νηφάλια σκέψη πριν καταλήξει ο ψηφοφόρος, για το ποιο ψηφοδέλτιο θα τοποθετήσει στην κάλπη. Ας ευχηθούμε αυτή τη φορά, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας να είναι προϊόν πιο υπεύθυνης και συνειδητής επιλογής.

Σ. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ