Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο Σάμι και η Ρόζι αδιαφορούν

Ωρα για μια ταινία καλή, έστω κι αν προβληθεί κάπως αργά. Οποιος έχει αντοχή να περιμένει μέχρι τις 02.00 μπορεί να δει από τον ΑΝΤΕΝΝΑ την ενδιαφέρουσα ταινία του Στίβεν Φρίαρς "Ο Σάμι και η Ρόζι κάνουν έρωτα".

Ενας συνταξιούχος Πακιστανός, πολιτικός πρόσφυγας, έρχεται μετά από πολλά χρόνια στην Αγγλία να επισκεφτεί το γιο του. Και από την πρώτη στιγμή που πατάει το πόδι του στο Λονδίνο ξαφνιάζεται από την αλλαγή των ηθών και από την πολιτική βία που επικρατεί στην πρωτεύουσα. Και ενώ, το Λονδίνο είναι, σχεδόν, τυλιγμένο στις φλόγες του, ο γιος του και η γυναίκα του, αδιαφορούν για τα πάντα και βρίσκουν διέξοδο στον έρωτα. Εναν έρωτα που δε γίνεται πάντα μεταξύ τους. Ο πατέρας αισθάνεται ότι είναι αδύνατον να προσαρμοστεί στα νέα ήθη και έθιμα και έρχεται αντιμέτωπος με τον γιο του, αλλά στο τέλος, η κάθαρση του δράματος είναι τραγική. Ο σκηνοθέτης κάνει μια σοβαρή πολιτική ταινία με την οποία καταγράφει, αλλά και ταυτόχρονα καταγγέλλει, την Αγγλία της Θάτσερ, την Αγγλία του φιλελευθερισμού. Με τους: Σάσι Καπούρ, Φράνσις Μπάρμπερ και Κλερ Μπλουμ.

Από την ΕΤ-3 στις 22.00 "Εμμονη ιδέα" του Ερικ Λούτζιλ.

Πρόκειται για κοινωνική περιπέτεια που αφηγείται την περιπέτεια μιας νέας, όμορφης και αφοσιωμένης στην επιστήμη της γιατρού που ειδικεύεται στην αναισθησιολογία. Η μόνη της χαρά είναι να πηγαίνει στο πάρκο και να κάνει μια μεγάλη βόλτα που της καταπραϋνει το καθημερινό άγχος. Ολα πηγαίνουν μέχρι τη στιγμή που ένα βέλος τη χτυπάει και την αφήνει αναίσθητη. Καθώς συνέρχεται προσπαθεί μάταια, να θυμηθεί τι έχει συμβεί. Ανακαλύπτει, όμως, ότι είναι έγκυος και μένει κατάπληκτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ