Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με "θα" δε στηρίζεται η Εύβοια

Αν είναι δυνατόν! Ακόμα και στην Εύβοια δε δίστασε ο πρωθυπουργός να μιλήσει για "νέες θέσεις εργασίας" που έφτιαξε και που... "θα" φτιάξει και στο μέλλον το κόμμα του, αν αναδειχτεί ξανά στην κυβερνητική εξουσία! Τα είπε αυτά εκεί που ο οδοστρωτήρας της αποβιομηχάνισης δεν άφησε τίποτα όρθιο. Εκεί που ο δείκτης της ανεργίας "χτύπησε" μέχρι και 75%. Εκεί που ερήμωσαν χωριά και καταστράφηκαν εν ψυχρώ τεράστιοι οικονομικοί πνεύμονες. Τα είπε απευθυνόμενος σε 22.000 επισήμως άνεργους, στους απολυμένους εργάτες 15 επιχειρήσεων που έβαλαν "λουκέτο" επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ και επί των ημερών της ΝΔ! Τα είπε απευθυνόμενος στους 3.500 πρώην εργαζόμενους στα μεταλλεία Σκαλιστήρη και Παπαστρατή! Σε 4.000 νέους άνεργους που στερούνται ακόμα και της ελπίδας για δουλιά!

Δεν είναι απλώς δημαγωγοί. Είναι εντελώς αδίστακτοι. Με τα "θα", όμως, δεν μπορεί να συνέλθει ο τόπος. Πολύ περισσότερο, που οι κάτοικοι τα ακούνε χρόνια τώρα και ενώ η καταστροφή βιομηχανικών μονάδων έχει πάρει χαρακτηριστικά παραγωγικής ερήμωσης. Τα... αντίδοτα των σεμιναρίων και η κατασπατάληση κονδυλίων για "επανακατάρτιση" και... επανειδίκευση μεταλλωρύχων σε ανθοκηπουρούς, είναι μέτρα που αποδεικνύονται "ασπιρίνες" για "καρκινοπαθείς" και που ένα και μοναδικό στόχο έχουν: Να κλείσουν προσωρινά κάποια μάτια και να υφαρπάσουν την ψήφο ανθρώπων που έχουν οδηγήσει στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης.

Το κακό παραέγινε! Το αντιλαμβάνεται αυτό ένα αρκετά μεγάλο μέρος του πληθυσμού, που, ιδιαίτερα στη Βορειοκεντρική Εύβοια, αντιμετωπίζει αυτές τις μέρες τους "παράξενους επισκέπτες" του δικομματισμού τουλάχιστον με καχυποψία. Δεν αρκεί, όμως, αυτό. Το βήμα επιβάλλεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή με την ενίσχυση των δυνάμεων του ΚΚΕ. Του μόνου κόμματος που όλα τα χρόνια των πρασινογάλαζων πολιτικών λιτότητας, αποβιομηχάνισης και ανεργίας στάθηκε στο πλευρό τους, στήριξε τις κινητοποιήσεις τους και πρόβαλλε συνολική πρόταση για την ανάπτυξη της Εύβοιας.

Αν και η Εύβοια δεν είχε στην προηγούμενη Βουλή κομμουνιστή βουλευτή, τα προβλήματα της περιοχής και των κατοίκων της έφτασαν στο εθνικό Κοινοβούλιο με 60 συνολικά αναφορές, ερωτήσεις και επερωτήσεις. Σήμερα ψήφος στο ΚΚΕ, σημαίνει ψήφο υπέρ της παραγωγικής ανάπτυξης του νομού με αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών του πηγών, την ενίσχυση της κτηνοτροφίας, την τουριστική αξιοποίηση κλπ. Ψήφος στις δυνάμεις του δικομματισμού, σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη παραγωγική ερήμωση, πιο εκτεταμένη ανεργία, πιο σκληρή λιτότητα. Οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι της Εύβοιας έχουν κάθε λόγο να γυρίσουν την πλάτη στο δικομματισμό. Το ίδιο και οι αγρότες του νομού που εμπαίζονται άγρια. Το ίδιο και οι επαγγελματοβιοτέχνες που πληρώνουν και αυτοί ακριβά τη μείωση των λαϊκών εισοδημάτων, αλλά και την επέλαση των πολυκαταστημάτων και των πολυεθνικών μεγαθηρίων.

Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ