Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Του Βαγγέλη ΣΑΚΚΑΤΟΥ*

Ψηφίζω και υποστηρίζω κριτικά το ΚΚΕ και σ' αυτές, όπως σ' όλες τις εκλογές, σαν εργατικό, αντικαπιταλιστικό κόμμα και γιατί είναι η μόνη, ουσιαστικά, αντι-Μάαστριχτ πολιτική δύναμη στη χώρα μας. Γιατί Μάαστριχτ σημαίνει, στο επίπεδο των εργασιακών σχέσεων επιστροφή στο Μεσαίωνα. Προσπάθεια μετατροπής - από τις πολυεθνικές και τους πολιτικούς τους υπηρέτες - των εργαζομένων της Ευρώπης και όλης της υδρογείου σε παρίες, σε κοινωνίες μαζικής αθλιότητας με την παγκόσμια κατεδάφιση όλων των μεταπολεμικών κατακτήσεων των εργαζομένων, με την αποβιομηχάνιση και την ανεργία.

Με το ΚΚΕ με συνδέει και συνεργασία 32 χρόνων στη μετανάστευση και την πολιτική προσφυγιά, στο συνδικαλιστικό, κοινοτικό και αντιδικτατορικό κίνημα των Ελλήνων της Γερμανίας. Και κυρίως με συνδέουν σκληρές μάχες για το σχολικό ζήτημα των Ελληνόπουλων της Γερμανίας. Τότε που όλες οι άλλες ελληνικές πολιτικές δυνάμεις συντέλεσαν, με το σοβινισμό και τη δημαγωγία τους για "εθνικά σχολεία", όχι στην ένταξη των παιδιών μας στα σχολεία της χώρας που ζούσαν και στη διεκδίκηση, μέσα σ' αυτά τα σχολεία, να διδάσκονται αρκετές ώρες τα ελληνικά, αλλά στο να μείνουν γενιές ολόκληρες μεταναστόπουλων αγράμματες και στις δύο γλώσσες, ανεπάγγελτες, περιθώριο της κοινωνίας και εδώ και εκεί. Σήμερα όλοι δέχονται τις απόψεις μας, αλλά είναι αργά γιατί το κακό γι' αυτά τα παιδιά έγινε.

Τιμώντας αυτούς τους μακρόχρονους κοινούς μας αγώνες στην ξενιτιά, καλώ κάθε εργάτη του χεριού και του πνεύματος στην υπερψήφιση του ΚΚΕ.

* Ο Β. Σακκάτος είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ