Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για ένα σίγουρο αύριο

Του Λάκη ΧΑΛΚΙΑ*

Η ψήφος στο ΚΚΕ:

Είναι ψήφος, σεβασμού προς τον ΑΝΘΡΩΠΟ, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την ανεξαρτησία, την ειρήνη.

Είναι ψήφος διαμαρτυρίας για την ανεργία και την όλο και πιο σκληρή λιτότητα που επιβάλλεται στους εργαζόμενους, αλλά και στον μαρασμό και εξαφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Είναι η ψήφος, δύναμης και ελπίδας κάθε νέου και νέας για το μέλλον τους, που οι ίδιοι θέλουν να κρατήσουν στα χέρια τους, όπως αυτοί το έχουν οραματιστεί.

Είναι η ψήφος, για δικαίωμα στη ζωή, τη δουλιά, την υγεία, την παιδεία, το περιβάλλον, την προκοπή, τον πολιτισμό.

Είναι η ψήφος, που σημαίνει αξιοπρεπή ζωή στα γηρατειά.

Είναι η ψήφος αντίστασης στο πολιτιστικό σάρωμα και στην υποκουλτούρα, στον κοινωνικό εκφυλισμό, στη διάλυση της ελληνικής οικογένειας, στο ισοπέδωμα των αξιών, στο χάσιμο της εθνικής συνείδησης από τη συνεχή πλύση εγκεφάλου, για την αποδοχή μας στον δυτικό τρόπο ζωής με όλα τα συνακόλουθα.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ λοιπόν, ελληνικέ λαέ, με όπλο σου την ΨΗΦΟ του ΚΚΕ, για μια καλύτερη ζωή, για ένα καλύτερο και πιο σίγουρο αύριο, για μια κοινωνία πιο δίκαιη και πιο ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ.

*Ο Λάκης Χαλκιάς είναι τραγουδιστής.

"Οπλα" η πένα και η ψήφος

Της Ιφιγένειας ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ

Αλληλοϋβρίζονται, αλληλοσπιλώνονται, αλληλοδιασύρονται τα δύο "αντίθετα" κόμματα του δικομματισμού, που ουσιαστικά είναι "αδέλφια" με "μάνα" την εκμετάλλευση, "πατέρα" τον πλούτο και "παιδί" το κεφάλαιο, που με "εγγόνια" αυξάνεται και πληθύνεται. Φυσικά με το μόχθο του λαού, σε βάρος της υγείας και της ζωής του. Μπορεί να πουν ορισμένοι κακοθελητές: "Και ποιος λογαριάζει το λαό;". Τούτες, τις προεκλογικές μέρες τον λογαριάζουν και τον παραλογαριάζουν. Εξαγγελίες, επαγγελίες, υποσχέσεις, θωπείες, ώστε να υποκλαπεί η ψήφος του. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα έγινε μόδα, με "σοσιαλιστικά" συνθήματα και μέσα παραπλανητικά, πασκίζουν να αρπάξουν την ψήφο του πάντοτε προδομένου λαού.

Τ ο σημερινό πολιτικό σκηνικό αντιγράφει το παλιό, με "πρωταγωνιστές" αυτούς ή τους άλλους, που παίζουν τον ίδιο ρόλο με τους προηγούμενους "αντίπαλους". Πριν απ' τις εκλογές, και οι μεν και οι δε, "πλειοδοτούν" σε δελεαστικές υποσχέσεις, με μελίρρυτους λόγους. Κράχτες της απάτης. Σκοπός τους μοναδικός, η άγρευση ψήφων. Πολλοί αφελείς και ανίδεοι, γρήγορα παγιδεύονται, για να τους ξυπνήσει αργότερα η οδυνηρή μετεκλογική πραγματικότητα. Κι όταν διαπιστώσουν την αθέτηση όλων των υποσχέσεων, ανακαλύπτουν την απάτη, τη δημαγωγία. Είναι, όμως, πια αργά.

Ο δικομματισμός είναι πάντα υπάκουος και υπήκοος στα ρηθέντα υπό των προφητών της Ευρωπαϊκής Ενωσης: Υποταγή, συναίνεση, αποδοχή όλων των τεκταινόμενων της κάστας. Δηλαδή, ό,τι συμφέρει στους ισχυρούς και στο κεφάλαιο. Βέβαια, καμιά λύση για το Κυπριακό, το Αιγαίο, τα επαπειλούμενα σύνορά μας. Καμιά για τα φλέγοντα ζητήματα, που ολοένα μεγαλώνουν και πληθαίνουν. Μεγαλώνουν η ανεργία, ο τιμάριθμος, ο πληθωρισμός, η ανασφάλεια, η φτώχεια. Μεγαλώνουν τα προβλήματα των εργαζομένων, των μισθοσυντήρητων, των μικρομεσαίων, των συνταξιούχων με συντάξεις πείνας. Μεγαλώνει το κεφάλαιο. Μεγαλώνει η κυριαρχία των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι εγγύηση για καλύτερη και δικαιότερη ζωή του δυναστευόμενου λαού. Καιρός, οι άνθρωποι της Επιστήμης, της Τέχνης, των Γραμμάτων, όλοι, να αγωνιστούν με τα "όπλα" που διαθέτουν. Οι λογοτέχνες με την πένα να ξυπνήσουν το λαό. Να τον πληροφορήσουν για τα διαδραματιζόμενα στη Γη, για ό,τι συμβαίνει σε βάρος του λαού. Να ψηφίσουν το δικό τους κόμμα, το κόμμα της τιμής, της συνέπειας, της αλήθειας. Και με τη δική τους ψήφο θα δυναμώσει η φωνή του ΚΚΕ στη Βουλή, θα ακουστεί εντονότερα, με θετικά αποτελέσματα, για το καλό των αδικημένων και της πατρίδας.

*Η Ιφιγένεια Χρυσοχόου είναι λογοτέχνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ