Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΛΓΙΟ
Καθυστερημένες υποσχέσεις για απόδοση δικαιοσύνης

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-

Η κυβέρνηση του Βελγίου υποσχέθηκε χτες να ανακαλύψει την αλήθεια σχετικά με τις δολοφονίες των τεσσάρων κοριτσιών και την ανάμειξη σε αυτές πολιτικών προσωπικοτήτων και δεσμεύτηκε να τιμωρήσει αξιωματούχους του νόμου που δεν ερεύνησαν σε βάθος τις υποθέσεις αυτές.

"Αν αποκαλυφθεί ότι υπήρξαν σοβαρά λάθη κατά τις έρευνες, οι απαραίτητες κυρώσεις θα επιβληθούν", δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζαν Λικ Ντεάν, μιλώντας στα μέλη του Κοινοβουλίου.

Οι κάτοικοι του Βελγίου έχουν σοκαριστεί με τις πρόσφατες αποκαλύψεις του κυκλώματος παιδεραστίας, που φέρει την ευθύνη για το θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων κοριτσιών.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να "βάλουν στην άκρη" τις αντιθέσεις τους για άλλα θέματα και να βρουν κάποιους τρόπους ώστε να αντιμετωπίσουν αυτή την τραγωδία.

Γενική κατακραυγή έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις ότι η αστυνομία έχασε ευκαιρίες να συλλάβει τους απαγωγείς των κοριτσιών, όταν αυτές ήταν ακόμα ζωντανές, ενώ υπάρχουν υποψίες ότι μερικοί αστυνομικοί είχαν συνεργαστεί με το κύκλωμα παιδεραστίας.

Στο μεταξύ, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Τζον Μπρούτον, καταδίκασε τις δολοφονίες των τεσσάρων κοριτσιών στο Βέλγιο και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ενωση να επισπεύσει τις κινήσεις συντονισμού των αστυνομικών δυνάμεων που θα αντιμετωπίσουν τα εγκλήματα αυτά.

Η Ιρλανδία, που ασκεί την προεδρία της ΕΕ αυτό το εξάμηνο, μετά την υπόθεση της παιδεραστίας στο Βέλγιο, έχει δώσει άμεση προτεραιότητα στο θέμα αυτό.

"Η Ιρλανδική Προεδρία συνεργάζεται εντατικά με τις άλλες χώρες - μέλη για τη λήψη μέτρων - σε ευρωπαϊκό επίπεδο - με στόχο την αντιμετώπιση του χειρότερου των εγκλημάτων. Ανάμεσα στα προτεινόμενα μέτρα είναι και η δραστηριοποίηση της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ