Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Χονδροειδής πρόκληση

Το Προεδρικό Διάταγμα, που αποκάλυψε πριν λίγες μέρες ο "Ρ" και με το οποίο παραχωρούνται φοροαπαλλαγές δισεκατομμυρίων και εξωφρενικά προνόμια στη γερμανική "Χόχτιφ", αποτελεί μια χονδροειδή πρόκληση για τους εργαζόμενους και όλους τους Ελληνες φορολογούμενους.

Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - που υπογράφουν φαρδιά πλατιά και με τόση ευκολία τα προνόμια αυτά για τους Γερμανούς - έχουν έτοιμο νομοσχέδιο, με το οποίο περικόπτουν δεκάδες μικροαπαλλαγές των Ελλήνων εργαζομένων!

Ετσι φαίνεται πως εννοεί το "νέο ΠΑΣΟΚ" την κοινωνική δικαιοσύνη και γι' αυτό απολάμβανε καθ' όλη την προεκλογική περίοδο τη σκανδαλώδη εύνοια του κεφαλαίου και των ντόπιων και ξένων εκφραστών του. Για να εφαρμόσει, μετά τις εκλογές, κι άλλα παρόμοια μέτρα, που θυμίζουν κατοχή, προτεκτοράτο ή αποικία.

Οι εργαζόμενοι, όμως, έδειξαν ότι δεν αστειεύονται. Εδωσαν ήδη το σύνθημα της αντεπίθεσης στην αντιλαϊκή αυτή λαίλαπα, ενισχύοντας σημαντικά το ΚΚΕ. Ας το σκεφτούν, λοιπόν, καλά οι θεραπαινίδες αυτές των μεγάλων συμφερόντων, πριν προχωρήσουν σε νέες προκλήσεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ