Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Δραστική μείωση προσωπικού

Σε μαζικές "οικειοθελείς" απολύσεις 40 εργαζομένων, προχώρησαν τα "Τσιμέντα Χαλκίδας",μετά την απόκτησή τους από την πολυεθνική "Κονκρέτουμ",ενώ - σύμφωνα με πληροφορίες - στα σχέδια της εταιρίας είναι η δραστική συρρίκνωση του προσωπικού.

Με το πρόσχημα της αναδιοργάνωσης, η πολυεθνική από τον Ιούλη μέχρι σήμερα υποχρέωσε σε "οικειοθελή" απόλυση 40 εργαζόμενους, ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να ανατρέψει το εργασιακό καθεστώς, πιέζοντας τους εργαζόμενους να αποδεχτούν δυσμενείς αλλαγές ειδικότητας. Μάλιστα, πριν λίγες μέρες, απολύθηκαν 2 μηχανολόγοι, επειδή δεν αποδέχτηκαν αλλαγή της ειδικότητάς τους.

Στο μεταξύ, ανησυχία και αναστάτωση επικρατεί στους 1.100 εργαζόμενους, καθώς διάφορες φήμες, που κυκλοφορούν από στελέχη της επιχείρησης, κάνουν λόγο ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα η πολυεθνική θα προχωρήσει σε σημαντική μείωση του προσωπικού. Στην κατεύθυνση αυτή, συνηγορεί και η απόλυση πριν λίγες μέρες 9 ναυτεργατών, που απασχολούνταν στη μεταφορά των τσιμέντων στα διάφορα πλοία.

Να σημειώσουμε ότι η "Κονκρέτουμ" απέκτησε πρόσφατα το 74% των μετοχών της επιχείρησης, ενώ το υπόλοιπο 24% ανήκει στην Εθνική τράπεζα. Η "Κονκρέτουμ" είναι θυγατρική του γνωστού ομίλου "Καλτσεστρούτσι", στην οποία ξεπουλήθηκε και η ΑΓΕΤ. Οι "αναδιοργανωμένες" απολύσεις - σύμφωνα με πληροφορίες - δεν είναι άσχετες με τα σχέδια για δημιουργία κοινοπραξίας μεταξύ ΑΓΕΤ και ΤΙΤΑΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ