Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δεξιά στροφή και... αριστερό φλας

Δεν είναι, όμως, μόνον ο ΣΕΒ, που προεκλογικά στήριξε το ΠΑΣΟΚ για να κερδίσει τις εκλογές και που - εμμέσως πλην σαφώς - περηφανεύεται για τη συμβολή του στο σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Κ. Σημίτη. Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν δημόσια και οι μεγαλοεξαγωγείς, που με χτεσινή ανακοίνωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων πανηγυρίζουν για το σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Και για του λόγου το ασφαλές παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της χτεσινής ανακοίνωσης των εξαγωγέων: "Η παρουσία του κ. Γιάννου Παπαντωνίου στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και στο υπουργείο Οικονομικών - σημειώνουν - όχι μόνο εγγυάται τη συνέχεια της οικονομικής πολιτικής χωρίς διακοπή, στην οποία χωρίς ταλαντεύσεις επέμεινε, αλλά και την αναγκαία προσαρμογή της σε ένα μακρό χρονικό ορίζοντα...".

Οταν οι βιομήχανοι και οι εξαγωγείς δεν κρύβουν ότι στήριξαν και στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ - επιβραβεύοντας έτσι την αντιλαϊκή του πολιτική - είναι φως φανάρι γιατί συμβαίνουν όσα συμβαίνουν στους κόλπους της συντηρητικής παράταξης της ΝΔ. Δικαιολογημένα, επίσης, ο Κ. Σημίτης και οι περί αυτόν, προσπαθώντας να κρύψουν τη δεξιόστροφη πορεία του ΠΑΣΟΚ και τις συντηρητικές τους επιλογές, μιλούν για "σοσιαλιστική" ή "κεντροαριστερή" κυβέρνηση και αναβοσβήνουν συνεχώς και παραπλανητικά τα "αριστερά" φανάρια τους.

Οταν όμως οι άνθρωποι του μεγάλου κεφαλαίου χειροκροτούν δημόσια την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οι άνθρωποι της δουλιάς και του μόχθου πρέπει να αγρυπνούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ