Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Η δύναμη των αγώνων το όπλο των ΕΒΕ

Ο ενθουσιασμός της ολιγαρχίας για το εκλογικό αποτέλεσμα αποκαλύπτει τους στόχους, που είχε θέσει, όταν στήριζε την κυβέρνηση Σημίτη και επιβεβαιώνει ότι ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από αυτή την κυβέρνηση

"Οι διαβεβαιώσεις του Κ. Σημίτη στο μεγάλο κεφάλαιο, για αυστηρή συνέχιση της ίδιας πολιτικής, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το λαό". Τα παραπάνω τονίζονται σε χτεσινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων της Αθήνας (ΟΒΣΑ), της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής οργάνωσης των ΕΒΕ, με αφορμή το αποτέλεσμα των εκλογών και την πρώτη αντίδραση του ΣΕΒ.

"Οι ΕΒΕ - σημειώνεται στην ανακοίνωση - δεν έχουν να περιμένουν τίποτα καλό από τη νέα κυβέρνηση και μόνο με τη δύναμη των ΑΓΩΝΩΝ τους σε συμμαχία με τα άλλα στρώματα του λαού, μπορούν να ανατρέψουν αυτές τις πολιτικές".

Οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου στη χώρα μας και διεθνώς - επισημαίνει η ΟΒΣΑ - εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους για το αποτέλεσμα των εκλογών και ταυτόχρονα ζητούν την αυστηρότερη εφαρμογή και υλοποίηση του προγράμματος "σύγκλισης" και αυστηρή τήρηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί απέναντί τους. Από αυτή την άποψη το αποτέλεσμα των εκλογών "έδωσε την ευκαιρία στην οικονομική ολιγαρχία να αποκαλύψει τους στόχους που έθεσε, στηρίζοντας την κυβέρνηση Σημίτη.

Σχετικά με τις προχτεσινές δηλώσεις των εκπροσώπων του ΣΕΒ και τις αξιώσεις που πρόβαλαν οι μεγαλοβιομήχανοι, η ΟΒΣΑ παρατηρεί ότι αποκάλυψαν την ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου και την απαίτηση να διασφαλίσουν και νέα αύξηση των υπέρογκων κερδών τους.

Και η ΟΒΣΑ καταλήγει: Οι προτάσεις του ΣΕΒ, όσο καλυμμένα κι αν διατυπώνονται, είναι επικίνδυνες για τη χώρα, αφού οδηγούν σε πλήρη αποσταθεροποίηση των κοινωνικών και οικονομικών σχέσεων, σε αναδιανομή εκ νέου του εθνικού εισοδήματος υπέρ της ολιγαρχίας, ανατρέπουν παραπέρα την ισορροπία παραγωγής - κατανάλωσης, οδηγεί στο σάρωμα των ΜΜΕ.

Οι μεγαλοεξαγωγείς

Σε άλλο μήκος κύματος και επιβεβαιώνοντας πλήρως τις εκτιμήσεις της ΟΒΣΑ, κινούνται οι εκτιμήσεις των μεγαλοεξαγωγέων για το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων εκτιμά ότι "το εκλογικό αποτέλεσμα εξασφαλίζει πολιτική σταθερότητα", υποστηρίζει (πρωτοφανές για τα επιχειρηματικά δεδομένα) πως "η παρουσία του Γ. Παπαντωνίου εγγυάται τη συνέχεια της οικονομικής πολιτικής χωρίς διακοπή, στην οποία χωρίς ταλαντεύσεις επέμεινε" και διατυπώνουν - όπως έκανε και ο ΣΕΒ τις δικές τους απαιτήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ