Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ελληνικό βιβλίο στη Φρανκφούρτη

Την 1η Οκτώβρη ανοίγει τις πύλες της η 48η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου στη Φρανκφούρτη με τη συμμετοχή 2.427 εθνικών περιπτέρων και 6.000 ανεξάρτητων, σε ένα χώρο 182.413 τ.μ.

Η Ελλάδα συμμετέχει για 17η φορά, με την οικονομική ενίσχυση της Διεύθυνσης Γραμμάτων και Τεχνών του ΥΠΠΟ (16 εκατ.) και του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού (10 εκατ.). Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών θα παρουσιάσει στο ελληνικό περίπτερο 2.500 τίτλους στις ενότητες: δοκίμια - μελέτες, πεζογραφία, ιστορία - πολιτική, αρχαιολογία, αρχαίοι Ελληνες συγγραφείς, τέχνη, παιδικό βιβλίο, ενώ έμφαση δίνεται στην παρουσίαση των cd rom. Επίσης θα παρουσιαστούν εκδόσεις του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και του ΙΕΠ, αυτές μεταφρασμένες στη γερμανική γλώσσα. Ιδιαίτερη καινοτομία αποτελεί η παρουσίαση του "Βιβλιοτέλ" στο Ιντερνέτ, με την ένταξη 57.000 τίτλων.

Οπως πάντα θα γίνει και αυτή τη φορά Διεθνής Διαγωνισμός Αρτιας Εκδοσης, ενώ θα παρουσιαστεί και το βιβλίο του δημοσιογράφου Α. Σχοινά με τίτλο "Σ' ένα χάρτινο δρόμο", το οποίο αναφέρεται στην ελληνική συμμετοχή στη διεθνή έκθεση βιβλίου στα χρόνια της χούντας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ