Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δρόμοι της μουσικής

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων,πιστός στους χαμηλούς τόνους, θα καταθέσει τη Δευτέρα (9μ.μ.) στο Δημοτικό Θέατρο Παπάγου,την ιδιαίτερη μουσική του άποψη, ερμηνεύοντας τραγούδια από τους δίσκους του "Μεϊντάνι", "Χαϊνης", τον τελευταίο του δίσκο "Χαρματούσα", καθώς και ανέκδοτα τραγούδια. Δύσκολα προσδιορίζεται το είδος της μουσικής που γράφει ο Λουδοβίκος. Ο Μ. Χατζιδάκις έλεγε ότι "είναι μια λαϊκή μουσική βγαλμένη μέσα από ακριβό φίλτρο (...)". Στο νέο του δίσκο, επιχειρεί να διευρύνει τις αναζητήσεις του στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου. Στον ίδιο χώρο, σήμερα (9μ.μ.), φιλοξενούνται οι "Χειμερινοί κολυμβητές".Θα παρουσιάσουν τραγούδια και μουσική από τους 4 δίσκους τους, καθώς και πολλά άλλα ανέκδοτα τραγούδια.

Με μια μεγάλη συναυλία της Γλυκερίας και της Οπισθοδρομικής Κομπανίας,ολοκληρώνει τη διαδρομή του ο Μουσικός Παράπλους του δήμου Αργυρούπολης. Αύριο στις 9 το βράδυ, στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης (Λεωφόρος Κύπρου και Τριπόλεως), θα παρουσιαστούν λαϊκά, δημοτικά, νησιώτικα, ρεμπέτικα τραγούδια.

Τον "Μέμο", το "Αμάν ντόκτορ", το "Μανάκι μου" και άλλες επιτυχίες των Καφέ Αμάν,μπορείτε να ακούσετε μέχρι τις 5 Οκτώβρη στα "Εννέα Ογδοα" (Λεωφ. Αλεξάνδρας 40), από τις Θεσσαλονικιές Μαριώ και Λιζέτα Καλημέρη.Μαζί τους οι μουσικοί: Γ. Αλεξανδρής, Κ. Βόμβολος, Κ. Γκουβέντας, Κ. Θεοδώρου, Χ. Σίνος.Στο δεύτερο μέρος θα προστεθούν οι μουσικοί του συγκροτήματος "Τομπουρλίκα" Θεσσαλονίκης και θα ακουστούν τραγούδια μεγάλων λαϊκών συνθετών όπως Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Χατζηχρήστου, Βαμβακάρη κ.ά. Στη μουσική σκηνή Χαμογέλιο (Θησέως και Δημητρακοπούλου, Καλλιθέα), ο Γιάννης Νικολάου και το συγκρότημά του "Ραγισμένες καρδιές",παρουσιάζουν (εκτός Τρίτης), τραγούδια από τους "Λαθρεπιβάτες", "Ονειρα αυθαίρετα", "Χωρίς πυξίδα", αλλά και αναφορές στο σύγχρονο, έντεχνο λαϊκό ρεμπέτικο και παραδοσιακό τραγούδι.

Τέλος, στο Μπαράκι του Βασίλη (Ζωοδόχου Πηγής 98), την Κυριακή (11μ.μ.), οι: Α. Απέργης, Χ. Λαμπράκης, Κ. Παπαδοπούλου, Β. Μπαραμπούτης,θα παρουσιάσουν μουσική της Μικράς Ασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ