Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Επίκειται η συνεδρίαση

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να συνεδριάσει η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή, για να επικυρώσει το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών και την κατανομή των εδρών. Η Επιτροπή ενδέχεται να συνέλθει ακόμα και αύριο, χωρίς όμως αυτό να είναι απολύτως βέβαιο. Από τη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης διέρρευσε ότι οι αρμόδιοι παράγοντες θα ενημερωθούν αύριο για το πότε τελικά θα γίνει η συνεδρίαση, ενώ από το γραφείο του προέδρου του Αρείου Πάγου έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος περιμένει ειδοποίηση από το υπουργείο.

Η Επιτροπή ενδέχεται να εξετάσει και προφορικό αίτημα που διατύπωσε ο ΣΥΝ, σχετικά με την κατανομή των εδρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι του ΣΥΝ ζήτησαν από παράγοντες του υπουργείου να διευκρινιστεί "πώς έχει ακριβώς η διαδικασία της εξομάλυνσης και ποια η ορθή ερμηνεία για την κατανομή των εδρών". Και αυτό γιατί η ΔΕΛΤΑ - Πληροφορική, που είχε αναλάβει τη συγκέντρωση, την επεξεργασία και την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων, λόγω των αντιφάσεων του εκλογικού νόμου, είχε καταλήξει σε δύο ερμηνείες περί της κατανομής των εδρών. Κατά την πρώτη, το ΚΚΕ έπαιρνε μία έδρα στην Α Πειραιά και άλλη μία στη Λάρισα. Ο ΣΥΝ έπαιρνε από μία έδρα σε Ηλεία και Γιάννενα. Σύμφωνα με τη δεύτερη εκδοχή, τις δύο έδρες σε Α Πειραιά και Λάρισα τις παίρνει ο ΣΥΝ και το ΚΚΕ παίρνει μια έδρα στα Γιάννενα και μία στην Ημαθία.

Στο μεταξύ, επαφές με παράγοντες του υπουργείου έχει ο νέος υπουργός Αλ. Παπαδόπουλος,προκειμένου να ενημερωθεί για τα θέματα της δημόσιας διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης. Χτες το πρωί είχε και σύσκεψη με τους δύο υφυπουργούς, Τ. Μαντέλη και Λ. Παπαδήμα.Να σημειωθεί ότι οι αρμοδιότητες των δύο τελευταίων θα καθοριστούν με προεδρικό διάταγμα, που αναμένεται να εκδοθεί σύντομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ