Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η "Αριστερά" του ΠΑΣΟΚ

Οι "απορίες" του πρωθυπουργού σχετικά με το τι... σημαίνει "Αριστερά", συνεχίζονται... Δηλαδή, αυτό που συνεχίζεται είναι το προεκλογικό "δούλεμα", το οποίο παίρνει μετεκλογικές διαστάσεις. Αναμενόμενο άλλωστε, αφού οι αντιλαϊκές πολιτικές δε γίνεται να προωθούνται χωρίς τα απαραίτητα άλλοθι και - όπως έχει αποδείξει η ιστορία του ΠΑΣΟΚ - χωρίς την αναζήτηση "αριστερών" συνενόχων. Ο Κ. Σημίτης, λοιπόν, με δεδομένη την προθυμία, όσων περηφανεύονται για την ιδεολογικοπολιτική τους συγγένεια μαζί του, να πάρουν θέση "αριστερού" εξαπτέρυγου στην πολιτική της λιτότητας και της υποτέλειας, επανέλαβε χτες τα περί "Κεντροαριστεράς". Σημείωσε, μάλιστα, ότι η συζήτηση αυτή για τη σύγκλιση των "συγγενών" δυνάμεων θα γίνει έτσι κι αλλιώς, διότι - εκτός των άλλων - "χρειάζεται να δούμε τι σημαίνει μέσα στο διαμορφούμενο νέο παγκόσμιο περιβάλλον η Αριστερά, τι σημαίνει σοσιαλισμός και ποιοι συγκροτούν το ρεύμα εκείνο που υπερασπίζονται τις αξίες αυτού του χώρου"...

***

Λαμπρά! Επειδή δεν έχουμε αμφιβολία ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να εμφανίζεται ως ο "βασικός κορμός" της "Αριστεράς", της "Κεντροαριστεράς", του "σοσιαλισμού" στην Ελλάδα, ας απαλλάξουμε τον πρωθυπουργό από το περιττό φόρτο του... "ψαξίματος". Με βάση τα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ, "Αριστερά" σημαίνει:

  • Να συμμετέχεις ενεργά στις επιδρομές των ιμπεριαλιστών κατά των γειτονικών σου χωρών, προσφέροντας την υπογραφή σου, αλλά και το έδαφος της χώρας σου, για τη διευκόλυνση των αμερικανονατοϊκών αεροπορικών επιδρομών και ναυτικών αποκλεισμών κατά της πρώην Γιουγκοσλαβίας.
  • Να παραδίδεις την εθνική ανεξαρτησία, την εθνική κυριαρχία και την εθνική ασφάλεια του τόπου σου στους Γερμανούς, μέσω της αναζήτησης Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας στα πλαίσια της ΕΕ.
  • Να εκχωρείς - όταν δε διαλύεις - την παραγωγική βάση της Ελλάδας στις πολυεθνικές, είτε δωρίζοντάς τους έτοιμες επιχειρήσεις (ΑΓΕΤ, ναυπηγεία, μεταλλεία κλπ.), είτε προσφέροντάς τους αποικιοκρατικούς όρους λειτουργίας ("Good Year", "Κόντινεντ" κλπ.), γιατί έτσι θέλει το Μάαστριχτ.
  • Να γίνεσαι μεσάζοντας σκανδαλώδους θησαυρισμού του διεθνούς κεφαλαίου σε βάρος του τόπου, όπως στις περιπτώσεις του μετρό, των Σπάτων, του Ρίου - Αντίρριου κλπ.
  • Να επιβάλεις εισοδηματικές πολιτικές που μειώνουν το πραγματικό μεροκάματο των εργαζόμενων - και να ψεύδεσαι ότι "στηρίζεις" αυτό το μεροκάματο - όταν προσφέρεις κέρδη στους βιομηχάνους τριπλάσια του πληθωρισμού και στους τραπεζίτες έως και πεντακοσαπλάσια (!).
  • Να φορο-εξοντώνεις τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, όταν στις περιπτώσεις των "πετρελαιάδων" είτε αρνείσαι να εισπράξεις βεβαιωμένες οφειλές, είτε προωθείς εξοργιστικά χαριστικές ρυθμίσεις υπέρ τους.

***

Αυτή είναι η "Αριστερά" και ο "σοσιαλισμός" του ΠΑΣΟΚ... Με αυτή την "Αριστερά" επιδιώκουν με "προγραμματικές συγκλίσεις" οι "κεντροαριστεροί" φίλοι του πρωθυπουργού να βαφτίσουν τα επίσημα και ανεπίσημα συγκυβερνητικά συνοικέσιά τους ως "πρόοδο". Χαρείτε τους!

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2006-04-12 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2004-01-28 00:00:00.0)
Μύθοι και πραγματικότητες της πρωτοβουλίας για τη συσπείρωση της αριστεράς (2003-12-31 00:00:00.0)
Τα αυτονόητα... (1996-10-04 00:00:00.0)
Συντηρείται η φιλολογία περί κεντροαριστεράς (1996-09-27 00:00:00.0)
Σαν δυο σταγόνες νερό... (1996-09-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ